26.06.2022 |
Viure als Pirineus

Progrés i Iniciativa de la Seu demanen que es garanteixin beques de menjador

El PSC-Progrés i ICV-EUiA sol.licitaran en el plenari de la Seu del pròxim dilluns, 10 de novembre, modificacions de les beques de menjador als alumnes d’entre 3 i 12 anys.

Progrés i Iniciativa de la Seu demanen que es garanteixin beques de menjador

Els Grups Municipals del PSC-Progrés i Iniciativa per Catalunya-Verds a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell presentaràn dilluns, 10 de novembre una moció per tal de sol·licitar modificacions de les beques menjadors als alumnes d’entre 3 i 12 anys.

Segons dades de la mateixa Generalitat pel curs 2014/2015, a l’Alt Urgell només s’han atorgat les següents beques-menjador
-  4 pel 100% del cost.
-  150 pel 50% del cost.
-  Entre 24 i 40 fins a un 50% del cost.

Aquesta quantitat és totalment insuficient per a cobrir les necessitats reals, i suposa un dels territoris amb menys beques del 100% del cost de tot Catalunya.

Les famílies amb ajuts del 50% rarament poden fer front a la resta del cost, perdent l’ajut a la possibilitat de quedar-se tots els dies al menjador de l’escola.

Prendre mesures concretes i urgents per tal de mitigar les greus conseqüències d’una alimentació insuficient dels infants afectats.Progrés i Iniciativa proposem demanar que la Generalitat augmenti la partida destinada a beques-menjador pel present curs.

També es proposa que el Consell Comarcal de l’Alt Urgell revisi el preu del menjador escolar i les bases que regulen la concessió de les beques-menjador per aconseguir un augment d’alumnes que rebin l’ajut del 100%.

Si és necessari, que l’Ajuntament de La Seu d’Urgell habiliti una partida econòmica per a cobrir les necessitats dels infants del municipi. 

 

Progrés i Iniciativa de la Seu demanen que es garanteixin beques de menjador
Comentarios