RUTES GUIADES

Presenten a les Homilies d'Organyà la 18a edició de les Rutes Guiades a Peu per l’Alt Urgell

Les Rutes Guiades a Peu per l’Alt Urgell tenenl’objectiu de donar a conèixer a veïns del territori i a turistes el ric patrimoni natural, cultural i històric de la comarca.

670ba300-c93f-46d8-9bdc-36606c81511f
photo_camera Sergi Parramon i Mireia Font han presentat la 18a edició les Rutes Guiades a Peu per l’Alt Urgell / Albert Lijarcio

Aquest matí s’han presentat en roda de premsa la 18a edició les Rutes Guiades a Peu per l’Alt Urgell, projecte que impulsen i coordinen conjuntament l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, amb l’objectiu donar a conèixer a veïns del territori i a turistes el ric patrimoni natural, cultural i històric de la comarca.

La presentació de les 21 rutes que s’inclouen en aquesta nova edició les han presentat el vicepresident de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Sergi Parramón, i la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i de Turisme de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, la plaça de les Homilies d’ Organyà.

“Les Rutes a Peu estan ideades no només per a donar a conèixer el territori a la gent del mateix territori sinó també per donar una eina a mans dels agents turístics de la comarca, siguin oficines de turisme, allotjaments rurals, hostalers, entre d’altres, perquè puguin oferir-ho a tots els seus clients i que aquests puguin descobrir l’Alt Urgell”, ha manifestat Sergi Parramón.

rutes_guiades (1)
Sergi Parramon i Mireia Font han presentat  la 18a edició les Rutes Guiades a Peu per l’Alt Urgell / CCAU

Parramón també ha explicat que les temàtiques de les 21 rutes són variades. “N’hi ha de culturals, de natura, meteorològiques, i enguany, pensades sobretot per un públic familiar” (fàcils i molt fàcils).

A més a més, el Consell Comarcal continua amb les rutes de coneixement de l’Alt Urgell dirigides pel Carles Gascón, tècnic de Patrimoni, que se seguiran realitzant, un any més, els matins dels dimecres del mes d’agost.

Així, de les 21 Rutes a Peu, 4 d’elles s’emmarquen en el II Festival de Senderisme Camina Pirineus que se celebrarà del 17 al 19 de juny.  La primera serà el 17 de juny, a les 18:00h, amb la ruta geològica al Coll de Creus, seguida per les ruta circular pel bosc de Sant Joan de l’Erm, En família al Pla de les Forques i els rapinyaires a la Vall de Cabó

Mireia Font ha destacat que “l’Alt Urgell aposta per donar valor a unes rutes ja consolidades i anima a caminar tot l’any, no únicament amb aquestes rutes, sinó amb les que programen les empreses del territori i amb els grups i associacions excursionistes de la comarca”

eed49dc2-2de6-4833-a5b5-95f57d7cc693
Sergi Parramon i Mireia Font han presentat  la 18a edició les Rutes Guiades a Peu per l’Alt Urgell / Albert Lijarcio /ACN

A partir de demà 6 de maig ja es poden fer les inscripcions per a poder participar en qualsevol de les Rutes a Peu així com de les 4 rutes incloses en el II Festival de Senderisme Camina Pirineus.

Les inscripcions són enguany només telemàtiques a través dels webs de Turisme Alt Urgell i de Turisme Seu. www.turismeseu.com/reserves

Val a dir que la inscripció és obligatòria en cadascuna de les 21 rutes i es podrà formalitzar fins a les 18:00 hores del dia abans de la sortida. El preu de la inscripció comportarà l’assegurança de les persones participants a la cadascuna de les rutes.

D’altra banda, el fulletó informatiu que recull les 21 Rutes a Peu enguany serà només digital. La dificultat de les rutes està calculada en base al mètode SENDIF que té en compte la llargada i desnivell.

A més a més de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, també han col·laborat en l’organització d’aquestes 21 Rutes a Peu el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, els ajuntaments d’Oliana, d’Organyà, d’Estamariu, Tuixent, i l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.