PREMIS HOMILIES D'ORGANYÀ

Pere Gorgoll guanya el Premi Pirineu de Narració Literària

L’escriptor Raül Garrigasait va llegir l'Homilia 2019, que reivindica les llengües humanes davant la "il·lusió de crear una intel·ligència artificial" que considera "empobridora"
Pere Gorgoll 2
photo_camera Pere Gorgoll rebent el premi, acompanyat de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i l'alcalde d'Organyà, Celestí Vilà/cultura.cat

L’escriptor i periodista gironí Pere Gorgoll, ha rebut aquest dissabte el Premi Pirineu de Narrativa Literària que atorga l’Ajuntament d’Organyà, dotat amb 2.000 euros, per l’obra No te’n vagis. L’autor va recollir la distinció en el decurs de l’acte de lliurament dels premis Homilies d’Organyà, coincidint amb la 23a Fira del Llibre del Pirineu. L'acte de lliurament dels Premis Homilies d'Organyà l’han presidit la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i la ministra de Cultura del govern d'Andorra, Sílvia Riva.

No te'n vagis

Pere Gorgoll (Amer, 1962) descriu No te’n vagis, d’una trentena de pàgines, com “una història d’amor amb pinzellades de suspens”, i en la qual planteja “una reflexió sobre la pèrdua i la càrrega de solitud necessària per aprendre a conviure amb l’absència d’una persona”. El seu relat i el del finalista, Juli Capilla, han estat editats en un llibre que es va presentar aquest mateix dissabte a Organyà, durant la festa de proclamació. Aquesta és la primera obra narrativa amb què es dona a conèixer l’autor gironí, que fins ara havia concorregut a premis de poesia. De fet, el seu únic llibre publicat fins ara, Desmemòria (2003-Viena Edicions), va rebre el premi Ciutat d’Igualada. Aquesta tardor, però, també formarà part del volum editat per Cossetània amb els 14 millors relats curts del premi Tinet de Tarragona.

Premis Homilies d'Organyà

Organyà, la vila de les Homilies, aporta el seu granet de sorra a la promoció de la literatura en llengua catalana amb una nova convocatòria dels seus premis literaris. En aquesta edició s'ha incorporat un nou premi, el Narieda de redacció infantil, en el qual hi podran participar els alumnes de primària de les escoles de la ZER Narieda (Organyà, Coll de Nargó i Peramola). Una altra novetat és que s’ha augmentat la dotació econòmica de tres dels premis. Participen en la dotació d’aquests premis l’Ajuntament d’Organyà, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i la delegació d’Òmnium Cultural a l’Alt Urgell, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida. 

Premiats Organyà 2019

(Imatge de família dels guanyadors dels Premis Homilies d'Organyà 2019/Ajuntament d'Organyà)

Els sis guardons que formen el cartell de premis són els següents: l Pirineu de narració literària l Josep Grau i Colell de poesia; Alt Urgell de joves autors; Lletres de dones de relats curts; Germans Espar i Tressens de relats viscuts; i, finalment, el Narieda de redacció infantil.

El lliurament del premi Mn. Albert Vives a la trajectòria periodística, ha recaigut enguany en el l'escriptor nargorí Marcel Fité Argerich, per la seva tasca a favor de la cultura i la llengua.

Raül Garrigassait 2

(L'escriptor Raül Garrigasait llegint l'homilia 2019/cultura.cat)

Homilia 2019

L’escriptor Raül Garrigasait va llegir l'Homilia 2019, que reivindica les llengües humanes davant la "il·lusió de crear una intel·ligència artificial" que considera "empobridora". Per la seva banda, el responsable del Museu Diocesà d'Urgell, Mn. Benigne Marquès va llegir l'homilia religiosa.

comentaris