FIRES

Peramola celebra, aquest divendres, una nova edició de la Fira del Griu

Peramola acollirà aquest divendres, dia 19 d'abril, Divendres Sant, una nova edició de la Fira del Griu que ha esdevingut una bona oportunitat per descobrir els carrers de Peramola i l'encant d'un poble que ha fet un esforç important per conservar els costums tradicionals del poble. La fira està dedicada a la cultura popular i l'artesania autòctona.

unnamed
photo_camera El programa de la fira.

El programa de la fira començarà a les 10 del matí, amb l'obertura de les parades. A 2/4 d'11 s'oferirà un esmorzar de benvinguda, i a les 11 començarà el primer dels tallers infantils programats, dedicat a l'elaboració de sabons. A les 12 del migdia hi haurà els actes més tradicionals, amb el Ball del Griu, inspirat en 'La llegenda de lo Griu de Peramola', un conte escrit per Xavier Basté i Nona Umbert i que explica la història d'aquest animal mitològic que forma part del folkore de la vila. Tot seguit es podrà veure el Ball de Bastons i el Ball de Gegants de Peramola.

A la 1 del migdia se sortejarà dues paneres amb productes ofertes per les parades que participen a la fira. L'activitat es reprendrà a les 4 de la tarda amb un taller infantil de fang. A les 5 els assistents podran gaudir d'una xocolatada amb coca. L'últim acte previst serà a les 6, amb una actuació de la coral de Peramola l'Asbalote.