La Penya Barcelonista Urgellenca celebra 20 anys d'èxits

Des que es va fundar l'any 1995 per una colla d'amics, la Penya Barcelonista Urgellenca no ha parat de celebrar èxits esportius però també s'ha cuidat, i molt, de créixer i treballar en l'àmbit social i solidari. Aquesta penya que enguany celebra el 20è aniversari és, més enllà d'un grup d'aficionats al futbol, un conjunt de persones amb ganes d'emprendre projectes per a la seva ciutat, per al seu país i sovint, també, fan arribar la seva solidaritat allà on els demanen.  

Penya Barcelonista
photo_camera La Penya Barcelonista Urgellenca celebra 20 anys d'activitat.

L'entitat blaugrana de la Seu està presidida per Pere Mentruit i anteriorment va exercir aquesta responsabilitat l'urgellenc Antoni Segú. Tots dos presidents van fer balanç, aquesta setmana, dels vint anys de vida de la Penya Barcelonista Urgellenca i van anunciar un calendari de celebracions que s'allargarà durant bona part del 2015 i que inclou activitats diverses com ara el 20è Campionat de Botifarra que se celebra quest dissabte 31 de gener, xerrades i conferències, actes solidaris, concursos, etc, etc.

Una de les coses que es vol recuperar és el Concurs de Mones de Pasqua, per Setmana Santa, però també es farà un concurs de fotografia, de temàtica esportiva, i una caminada solidària. A més a més, s'organitzarà el sopar popular del vintè aniversari, per al qual s'espera portar a la Seu alguns representants rellevants del Barça, ja siguin jugadors, exjugadors o bé directius.

Acció solidària amb el poble cubà

Des de la penya barcelonista es duu a terme des de l'any 2007 un projecte de cooperació solidària amb Santiago de Cuba, a través de la Penya Ladislao Kubala, que consisteix en ajudar a l'Hospital Infantil Sur de Santiago de Cuba amb material mèdic i tot allò necessari per al bon funcionament del centre. El 2016 també hi ha previst el que es coneix com la 'Cruzada por la alegría', una proposta educativa que consistirà en la participació de pallassos terapèutics per atendre i ajudar els infants ingressats.