TRADICIONS

La Passió Viva d'Oliana arriba a la 27a edició amb un esperit de consolidació després de la postpandèmia

Més de 200 persones s'impliquen en el muntatge, format per nou quadres repartits en diferents espais del centre històric.
Passió Oliana 1
photo_camera Dos de les creus que formen part de la Passió Viva d'Oliana / Albert Lijarcio

Oliana es prepara per celebrar aquest divendres a partir de les deu de la nit la 27a edició de la Passió Viva, que l'any passat va "ressorgir" després d'una aturada de dos anys per la pandèmia i que ara es manté amb un esperit de consolidació de cara al futur. Més de 200 persones, entre figurants i voluntaris, s'impliquen de forma directa en el muntatge, el qual es duu a terme en diferents espais del centre històric del municipi alturgellenc. Enguany es mantindran els nou quadres de les darreres edicions, tot i que el que es muntava a les escales de la Font, tancades per obres, s'ha traslladat al carrer Major. Una altra de les novetats és l'increment de la decoració en el recorregut, amb l'objectiu d'enllaçar millor cadascuna de les escenes.

Passió Oliana 2
Muntatge dels quadres de la Passió Viva d'Oliana / Albert Lijarcio 

L'organitzador de la Passió Viva d'Oliana, Ricard Pérez, ha dit que una de les finalitats d'aquest espectacle és "obrir el poble a tothom". També ha posat en valor el fet que aquesta es faci al casc antic de la vila i a l'aire lliure, el que la situa com un element singular i original. A més, ha destacat que aquest acte s'encabeix en una rica oferta que ofereix el municipi per Setmana Santa, on també hi desfilen els armats i es fa la cantada de caramelles, gràcies a la col·laboració de voluntaris.

Passió Oliana 3
El vestuari dels armats d'Oliana a punt per la Setmana Santa / Albert Lijarcio

Tot i tractar-se d'un recorregut obert, la sortida es fa des d'una carpa que s'instal·la a la intersecció entre els carrers la Rasa i Germans Gomis. Des d'allà, una banda ofereix un acompanyament durant tot el circuit, que inclou la representació de l'últim sopar, la pregària a l'hort de Getsemaní, la traïció de Judes, el camí cap al Calvari, el dolor de Maria amb Jesús i la mort en la creu, entre d'altres.