EDUCACIÓ

El Parlament aprova la reforma de l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu d’Urgell al proper pressupost

La comissió d’Educació ha aprovat amb tots els vots a favor i una abstenció la proposta del PSC per la millora integral del centre, pendent des de 2008
Escola Albert Vives
photo_camera Escola Albert Vives de la Seu d'urgell / CXLa Seu

El Govern de la Generalitat haurà d’incloure la partida corresponent per la reforma integral de l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu d’Urgell en el proper pressupost de 2022. Així es desprèn de l’aprovació de la proposta del PSC a la Comissió d’Educació que ha tingut lloc aquest dimarts.

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha destacat que “aquesta no és una victòria de cap partit ni tant sols del govern, sinó de tots i cada un dels nens i nenes de la Seu d’Urgell que es formen en aquest centre”.

La proposta aprovada finalment insta l’executiu català a “revisar i actualitzar el projecte de reforma integral de l'escola Albert Vives de la Seu d'Urgell i reservar una partida pressupostària al proper pressupost de la Generalitat de Catalunya per iniciar les obres de millora”.

Ordeig ha recordat que “l’escola porta més d’una dècada esperant les millores de les instal·lacions. Al 2008 el departament d’Educació va presentar un Pla de Viabilitat per a la reforma integral del centre, però encara no se n’ha executat cap fase” i ha afegit que “només al 2010 es a fer una actuació urgent a la teulada per evitar goteres; però des d’aleshores no s’ha fet res més”.

Ara, ha destacat, “esperem que es recuperi urgentment el projecte de rehabilitació del centre de manera que es puguin iniciar les obres per modernitzar i millorar unes instal·lacions obsoletes i deteriorades” i ha afegit que “caldrà garantir, abans de l’inici del proper curs, la instal·lació d’un ascensor a l’edifici principal de l’escola per assegurar l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda”