27.11.2022 |
Viure als Pirineus

El pantà d'Oliana compta amb unes reserves d'aigua un 5% superiors a l'any passat

La conca del riu Segre l'única de la Confederació sense risc de sequera

foto_3232107
En la imatge les comportes del pantà on es pot veure el volum d'aigua del embassament.
El pantà d'Oliana compta amb unes reserves d'aigua un 5% superiors a l'any passat

Les reserves d'aigua al pantà d'Oliana són un 5,17% superior a les que tenia l'embassament ara fa un any. Així el pantà acumula el dia d'avui 76,450 hectòmetres cúbics d'aigua, mentre que el mes de juliol de l'any passat el volum d'aigua al pantà era de 72,090 hectòmetres cúbics el que suposa un augment de 4,360 hectòmetres cúbics. Des de Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) expliquen que els bons nivells d'aigua són deguts a les precipitacions que hi ha hagut durant l'hivern i a les pluges de la primavera. En aquest sentit, des de la CHE, han assegurat que "ara les reserves d'aigua aniran baixant perquè ha començat l'època de reg i que durant l'estiu es consumeix més aigua". Mirant les estadístiques del volum del pantà d'aquesta última setmana es pot observar aquesta disminució, ja que ha passat de 82,481 als 76,450 hectòmetres cúbics actual, un 7,5% menys. La Confederació ha explicat que la conca del riu Segre i els seus pantans són els únics que tenen volums d'aigua superiors als de l'any passat i que per tant no hi ha risc de sequera. Fonts de la CHE han afirmat que "estem preocupats per altres conques on la falta d'aigua si és un risc".

Tant el pantà d'Oliana com el de Rialb, els dos que hi ha al riu Segre, tenen unes reserves d'aigua superiors a les de fa un any la qual cosa no fa suposar un risc de sequera a la conca. L'embassament de Rialb en la mateixa època de l'any passat tenia un volum d'aigua de 324,666 hectòmetres cúbics mentre que l'aigua acumulada enguany és de 359,301 hectòmetres cúbics, això és un 8,58% més que l'any passat.

Les dades de la CHE revelen que les reserves d'aigua d'enguany són superiors a la mitjana dels darrers cinc anys. El pantà d'Oliana ha tingut de mitjana un volum d'aigua de 73,488, l'aigua embassada aquest mes de juliol és un 3,51% superior.

* Inscriu-te al nostre canal de notícies de Telegram per assabentar-te de tot el que passa al Pirineu.

El pantà d'Oliana compta amb unes reserves d'aigua un 5% superiors a l'any passat
Comentarios