ELECCIONS MUNICIPALS

Òscar Ordeig proclama que el canvi a la Seu ha començat

Compromís X la Seu omple de gom a gom la sala cultura de Sant Domènec al seu acte central de campanya.

Òscar Ordeig
photo_camera Òscar Ordeig

'Compromís X La Seu', aquest diumenge, ha omplert de gom a gom la Sala de Sant Domènec en el seu acte central de campanya. El seu alcaldable, Òscar Ordeig, ha explicat que ara s'obre a la ciutat una possibilitat real de canvi i estem preparats per obrir una nova etapa que aposti per la transparència i la participació i que escolti els ciutadans, sense entramats de societats que dificulten el control. Ordeig ha fet una crida a participar massivament en aquestes eleccions perquè el canvi a la Seu ha començat i només depèn dels ciutadans. A l'acte també han intervingut la número 2 de la candidatura, Carlota Valls, i el número 3, Joan Barrera.

Residència per a Gent Gran a l'Horta del Valira

Compromís es compromet a construir la nova Residència per a la Gent Gran davant de Santa Magdalena per tal de donar resposta a les necessitats d’una part molt important de la població, ja que hi ha més de 2.000 persones grans a la ciutat, i una població majoritàriament gran a la comarca.

La Residència disposarà de 120 places i comptarà també amb una reserva de places per a salut mental. Al mateix terreny i compartint serveis, Compromís proposa construir-hi pisos tutelats com alternativa complementària a la residència.

La nova Residència de la Gent Gran, vora Santa Magdalena, estarà  ubicada en un indret que reuneix condicions òptimes d’accessibilitat, assolellament, tranquil·litat i entorn paisatgístic. Permetrà la creació d’espais enjardinats i tot tipus d’instal·lacions a l’aire lliure per a la millora de les condicions de vida dels residents.

Compromís encarregarà l’estudi tècnic per a fer-la possible, en els primers 100 dies de mandat.

Centre_Historic-1024x768 2

Compromís vol reactivar el Centre Històric, l’ànima de la ciutat

Per 'Compromís X La Seu' l'ànima de la ciutat - el Centre Històric - està abandonada. Per això es compromet redactar i aplicarà un Pla Integral d’Excel·lència amb la previsió de construir els solars buits, dignificar aparadors abandonats, reparar paviments i reordenar la senyalització, pintar els porxos i tenir cura especial del Patrimoni Arquitectònic.

Activarà la declaració de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat. L’ampliació del Museu, amb la nova entrada des del carrer Canonges, serà una prioritat compartida amb el Bisbat.

Proposarà la incorporació del Plau Episcopal i de la figura del Co-principat d’Andorra al segell turístic local.

Potenciarà ajuts i estímuls fiscals per facilitar iniciatives de caire econòmic i de millora dels habitatges.

Dedicarà especial atenció a la neteja i als criteris d’ubicació de cables de telefonia i de fibra òptica.

I impulsarà el Parc Olímpic com a reclam de l’obertura de la ciutat a la vall, i de la creació de circuits per vianants d’enorme atractiu turístic.

Òscar Ordeig: “Les ciutats que deixen perdre el seu Centre Històric ho paguen molt car. Amb Compromís, la Seu retornarà el valor que es mereix al seu Centre Històric, en benefici de tots els ciutadans.”