LLIBRE DEL PIRINEU

Organyà manté la celebració de la Fira del Llibre del Pirineu, amb una vintena d'editorials i llibreries

La majoria dels actes de la 24a edició, que tindrà lloc del 4 al 6 de setembre, s'han adaptat al context de la covid-19
Fira Orgasnyà 2019 1
photo_camera La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a la Fira del Llibre del Pirineu 2019

Organyà (Alt Urgell) ja té a punt el programa d'actes de la 24a Fira del Llibre del Pirineu, que tindrà lloc entre el 4 i el 6 de setembre i comptarà amb la participació de 22 editorials i llibreries amb estand propi. L'edició d'enguany arriba condicionada per la covid-19, motiu pel qual des de l'organització s'hi aplicaran totes les mesures de prevenció pertinents. Així, els visitants hauran de dur mascareta, mantenir la distància de seguretat i fer ús del gel hidroalcohòlic. Tot i que es mantindran la major part dels actes, s'ha decidit anul·lar l'esmorzar popular, la carrerada de llibres i la visita guiada a la vila. L'espai firal estarà situat al centre històric del municipi, entre la plaça Major i els carrers del Mig i del Sol.

La inauguració de la fira anirà a càrrec de l'exconseller de Cultura Lluís Puig, mentre que l'escriptora Irene Solà, que és autora de l'obra 'Canto jo i la muntanya balla' -una de les novel·les de ficció en català més venudes en el darrer any-, serà "l'homileta" laica 2020. Per la seva part, la teòloga Margarita Bofarull, religiosa de la Societat del Sagrat Cor, llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona i llicenciada en teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, llegirà l'homilia religiosa.

Un dels actes centrals del certamen serà el lliurament dels premis literaris Homilies d'Organyà, als quals han concorregut 277 originals repartits entre els sis guardons, la xifra de participació més alta assolida fins ara. A més, una trentena d'autors presentaran a la fira les seves darreres novetats. Entre ells, Pep Coll i Vicenç Llorca, amb els llibres 'L'any que va caure la roca' i 'La frase immutable', respectivament. Altres escriptors que hi intervindran seran Joan Obiols, Marcel Fité, Manel Figuera, Marta Grau, Manel Gibert, Roser Guix, Jordi Cardona, Ester Farran, Cristina Canut i Miracle Farreny.

La literatura també hi serà present a l'esdeveniment, a través de l'espectacle 'Terra Escrita' que oferirà el Club de Lectura d'Organyà. També es podrà veure la proposta poètica 'A boca de fosc', basada en l'obra de Marta R. Gustem i interpretada per la mateixa autora, acompanyada per Susana Papazachariou i Aleix Armengol. La música li posaran La Sonsoni en l'obertura de la fira, i Noè i Marc Rivas en el concert de cloenda.

La Fira del Llibre del Pirineu és organitzada per l'Ajuntament d'Organyà i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i compta amb el suport i la col·laboració de diverses institucions i entitats.

comentaris