INFRAESTRUCTURES

Les obres de millora de la C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Ortedó finalitzaran l'estiu vinent

L’obra, que consisteix en la renovació del ferm i la millora dels elements de drenatge i seguretat de la carretera, ha suposat una inversió de 3,6 MEUR
Carretera d'Adraén 2
photo_camera El conseller Calvet ha visitat les obres de la carretera d'Adraén /govern.cat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui a Adraén (la Vansa i Fórnols) l’obra de millora que el Departament du a terme a la C-462, entre aquest nucli i la cruïlla amb l’LV-4008, d’Ortedó (Alàs i Cerc), juntament amb alcaldes i alcaldesses d’aquest àmbit. Aquesta actuació consisteix principalment en la renovació del ferm i dels elements de drenatge i de seguretat viària, amb un pressupost de 3,6 MEUR. El conseller ha anunciat que els treballs, ara interromputs per la temporada hivernal, es reprendran a la primavera i finalitzaran aquest estiu.

“Aquesta és una obra que té una gran importància per l’Alt Urgell”, ha assenyalat el conseller, perquè abasta “un eix bàsic per estructurar la comarca i permet disposar d’un país més ple, viu i cohesionat”. La C-462 pertany a la xarxa comarcal de carreteres de la Generalitat i permet connectar la Seu d'Urgell amb el Solsonès i el Berguedà.

És una carretera de muntanya, amb un traçat complex i sinuós, i el tram que es millora ara, que té una longitud de 15 quilòmetres, s’ha prioritzat per la seva connectivitat amb la capital de l'Alt Urgell.

Carretera d'Adraén

En aquest sentit, durant la visita, el conseller ha anunciat que es preveu continuar el condicionament i millora de la C-462 amb una segona fase, en el tram entre Tuixén i Adraén (la Vansa i Fórnols), amb una obra idèntica a la del tram que s’està executant. Aquests nous treballs tindran un cost també de 3,6 MEUR i es preveu que es licitin durant aquest 2021 i s’iniciïn el 2022.

Addicionalment, Calvet ha explicat que “hem acordat amb els alcaldes i alcaldesses ampliar aquestes actuacions i ens hem compromès amb projectes futurs”, a executar amb continuïtat. Corresponen “a la millora del tram entre la Seu d’Urgell i l’encreuament d’Ortedó i la part entre Tuixén i Josa i entre Tuixén i Coll de Port; la connexió de la Seu d’Urgell amb aquests municipis i des d’aquests cap a Solsona i Berga”. D’aquesta manera, ha ressaltat el conseller, l’objectiu és que “formin part d’una malla que generi més oportunitats al territori”.

L’obra que està en marxa consisteix en la reparació prèvia dels trams on el ferm presenti més desgast i l'estesa d'una nova capa de paviment per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. Així mateix, es preveu la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera; en aquest sentit, es construiran cunetes revestides de formigó, que també permetran donar un sobreample a la via.

D'altra banda, s'adequarà la senyalització i s'instal·laran noves barreres de seguretat laterals, que inclouran les proteccions per a motoristes en els trams on sigui necessari.

Fins al moment, s’han completat les tasques de reparació dels punts de la carretera on el ferm presentava més desgast i s’ha estès una primera capa del paviment. Així mateix, han finalitzat en el 50% del tram els treballs d’execució de cunetes transitables.