SENDERISME

Obertes les inscripcions al Festival de senderisme de Camina Pirineus Alt Urgell

L'Alt Urgell s'estrena en la sisena edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus amb activitats relacionades amb la descoberta del paisatge i del patrimoni cultural
SENYAL CAMÍ D'ANSERALL A CALBINYÀ
photo_camera Un senyal del camí d'Anserall a Calbinyà / CCAU

L'Alt Urgell s'estrena en la sisena edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus amb una sèrie d'activitats relacionades amb la descoberta del paisatge i del patrimoni cultural de la comarca del 23 al 27 de juny.

De totes elles destaquem la sortida relacionada amb el foc i el solstici d'estiu a l'ermita de la Mare de Déu de les Peces, l'indret on es documenta la baixada de falles més antiga de Catalunya.

Festival senderisme logo

Les activitats previstes són:

  • 23 de juny - Descoberta de les Falles d'Alàs Ruta guiada fins a les Peces:Sortida de la font d'Alàs resseguint la pista pel camí del cementiri que s’enllaça amb senders tradicionals fins a l’ermita de la Mare de Déu de les Peces.Indret on s'encendrà el far de les noves falles d'Alàs.
  • 24 de juny - Ruta guiada d'Estamariu a Bescaran:recorregut descobrint feixes, ponts i paisatgessorprenents que surt des d’Estamariu fins a Bescaran on es farà la visita a Sant Martí de Bescaran.
  • 25 de juny - Ruta del pont d'Arsèguel a Pont de Bar: passejada per la riba del Segre tot resseguint el camí de Sant Jaume, des del pont Arsèguel a Pont de Bar, onfarà la visita al Museu de la Vinya i el Vi de Pont de Bar.
  • 26 de juny - Ruta circular per Calbinyà, Anserall i Sant Esteve del Pont: ruta circular, des de la Seu al mirador del Pla de les Forques a  Calbinyà passant per Anserall on es realitzarà una visita guiada a Sant Serni de Tavèrnoles. Continuant per Sant Esteve del Pont i fent la darreraparada a la Torre de Solsona.
  • 27 de juny - Ruta dels Arbres monumentals de Cava: itinerari circular al que permet visitar quatrearbres singulars per les seves dimensions: el Pi gros de l’Orri i el Pi de cincbranques de l’Orri.

Les inscripcions es podran realitzar a partir de l'1 de juny a través del següent enllaç (www.turismeseu.com/reserves)

A més, en l'edició d'enguany les activitats són gratuïtes per a l'usuari. El guiatge serà finançat per Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Per obtenir el programa complet s'ha d'accedir a la web del Consell Comarcal a l'apartat específic del Festival de senderisme de Camina Pirineus Alt Urgell (www.alturgell.cat/festival-camina-pirineus-alt-urgell) o bé a les oficines de turisme de l'Alt Urgell.

Aquesta actuació forma part de les accions de promoció i posicionament del projecte Camina Pirineus, xarxa de senders a la carta i eina de posicionament ecoturístic de l'Alt Urgell, i s’emmarca en el PO FEDER Catalunya 2014-2020 - Operació GO03-000662 Camina Pirineus