03.10.2022 |
Viure als Pirineus

LITERATURA

Núria Naval s'ha endut el Premi Joles Sennell 2019

El finalista ha estat Oriol Garcia Molsosa, de La Garriga, amb la història Una nit al bosc.

PREMI JOLES SENNELL 2019 (2)
Núria Naval ha estat la guanyadora del premi 'Joles Sennell' 2019/ràdioseu
Núria Naval s'ha endut el Premi Joles Sennell 2019

L'escriptora Núria Naval Bonet, amb el conte La maleta de la Xià, ha estat la guanyadora de la categoria d'adults de la quarta edició del Premi Joles Sennell. El finalista ha estat Oriol Garcia Molsosa, de La Garriga, amb la història Una nit al bosc. Ambdós autors han rebut els seus guardons aquest dissabte a la Biblioteca Sant Agustí, en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, i els regidors Francesc Viaplana i Mireia Font, a més de membres d'institucions col·laboradores i patrocinadors.

Núria Naval

Núria Naval va néixer a Barcelona el 26 de març de 1978. Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Ramon Llull, on es va especialitzar en guió i on va començar a intuir que el seu camí era la literatura. Als vint-i-dos anys va obtenir el Premi de Narrativa  Curta de l'Ateneu Barcelonès. Precisament va ser a l'Escola de Lletres de l'Ateneu Barcelonès on va formar com a escriptora.

Núria Naval

Uns anys després, arran de la seva maternitat, va decidir introduir-se en la literatura infantil, i va publicar el llibre “Revolució a la Biblioteca”. Des d’aleshores es dedica a compaginar els contes infantils i els relats per a adults amb les classes d’escriptura creativa. També ha treballat en diferents mitjans de comunicació, ràdio i premsa, de Barcelona i Tarragona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Foto de família de l'acte de lliurament del premi Joles Sennell 2019/laseu.cat)

Els premiats

En aquesta edició, el 'Joles Sennell' ha comptat amb cinc categories, segons l'edat dels autors. En la categoria A, de 10 a 11 anys, el conte guanyador enguany ha estat 'El racó buit del parc', de Júlia Casanovas Fortó, de la Seu d'Urgell. D'altra banda, el jurat ha declarat finalista el text 'De qui serà?', d'Anna Turu Font, també de la capital de l'Alt Urgell.

Pel que fa a la categoria B, de 12 a 13 anys, s'ha premiat 'Les princeses Disney canvien', de la jove de la Seu Carlota Trabazo Mínguez, mentre que s'ha escollit com a finalista el conte 'El sentit de la vida', de la urgellenca Ylenia Jiménez Prieto.

El jurat ha guardonat en la categoria C, de 14 a 15 anys, el text 'Encara ho recordo', de Guiomar Galindo Solé, de la Seu. En la categoria D, de 16 a 17 anys, el jove urgellenc Pau Martí Clotet ha estat el guanyador amb el conte 'Camí de França', seguit de 'Totum revolutum', de Roger Valls Montserrat, del Pla de Santa Maria, que s'ha triat com a finalista.

Jurat

El jurat ha estat format enguany per Pep Albanell (pseudònim Joles Sennell), escriptor i autor de capçalera de la Biblioteca Sant Agustí; Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; M. Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Ester Farran, guanyadora de l’edició 2013; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, i Montse Rollán, bibliotecària de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera.

Núria Naval s'ha endut el Premi Joles Sennell 2019
Comentarios