Aquesta caminada nocturna per observar els estels amb telescopi tindrà lloc el dimarts 2 d’agost, i s’iniciarà a les 21 hores del centre cívic l’Escorxador. La inscripció per participar-hi es pot fer fins aquest divendres 29 de juliol. El p

Nit d’estels a la serra de Nabiners, nova activitat juvenil del programa ‘INSOMNI’

El programa d’oci alternatiu juvenil INSOMNI proposa pel dimarts, 2 d’agost, una ‘Nit d’estels’, coincidint amb nit de lluna nova, per observar els estels a través de la lent de diversos telescopis que proporcionarà l’Agrupació Astronòmica de la Seu (AASU). Els membres d’aquesta entitat compartiran coneixement sobre els estels.

Nit d'estels
photo_camera Nit d'estels

L’activitat pretén que els i les joves participants descobreixin nous horitzons, tot endinsant-se al món infinit de les constel·lacions i a apropar-se a Venus, a Mart i als estels de la nostra galàxia.

La ‘Nit d’estels’ consta d’una caminada nocturna d’anada i tornada a la serra de Nabiners, conduïda pel voluntari europeu de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, Artürs Rundzans. L’hora i lloc de sortida serà a les nou del vespre des del centre cívic l’Escorxador de la Seu d’Urgell. La sortida, que tindrà una durada de quatre hores, té un total de 7 quilòmetres i un desnivell de 360 metres.

Per poder prendre part en aquesta ‘Nits d’estels’ cal fer una inscripció prèvia a [email protected], trucar al 973 35 56 08, enviar un WhatsApp al 607 866 902. També seguir el Facebook de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. El termini per fer les inscripcions és el fins aquest divendres 29 de juliol.

Cal remarcar també que aquest activitat té un cost de 10 euros que caldrà abonar en metàl·lic a l’organització de l’AASU el mateix dia de la sortida.