MUSEUS

El Museu Diocesà d’Urgell presentarà el 18 de maig la remodelació de la capella de la Pietat

Les obres d’adequació d’aquest espai han tingut una durada de poc més d’un any i han comptat amb professionals diversos i especialistes en la intervenció en el patrimoni històric i artístic.
Obres capella de la Pietat
photo_camera Les obres d’adequació de la capella de la Pietat han tingut una durada de poc més d’un any/ ACN

El proper 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, el Museu Diocesà d’Urgell presentarà en societat la remodelació de la capella de la Pietat, que conclou la primera fase de l’ambiciós projecte de transformació que s’està duent a terme. Aquest espai acollirà una mostra rellevant de les obres d’època moderna, del renaixement i del barroc, produïts a la Seu d’Urgell, i en concret a la Catedral.

Les obres d’adequació d’aquest espai han tingut una durada de poc més d’un any i han comptat amb professionals diversos i especialistes en la intervenció en el patrimoni històric i artístic. Al llarg d’aquest procés s’han realitzat entrevistes als que hi ha participat, des dels paletes als restauradors i museògrafs, als arquitectes, etc. Aquestes entrevistes han estat editades en petits vídeos, on s’expliquen les tasques concretes que han realitzat. Aquestes petites píndoles audiovisuals pretenen donar la paraula a tots els que han participat en el projecte, a la vegada que donar a conèixer la tasca concreta d’algunes professions poc conegudes vinculades a l’àmbit de la museologia.

Des del 19 d’abril fins al mateix 18 de maig des del Museu es proposa una campanya de difusió continuada a través de les xarxes socials de Facebook, Instagram i Twitter amb el nom de Museu i Catedral de la Seu d’Urgell per mostrar tant les peces que s’exposaran a la capella, com els vídeos enregistrats que s’han anat elaborant al llarg de l’obra. La campanya pretén donar a conèixer al conjunt de la població, i en especial, als ciutadans de la Seu, tant del procés de renovació del Museu, com de la complexitat tècnica que ha requerit.