OBITUARI

Mor Joan Ribó, fundador, expresident i membre del Grup de Diables de l'Alt Urgell

La mort de Joan Ribó ha causat gran commoció a la Seu d'Urgell i Castellciutat.
Joan Ribó Graller 2
photo_camera Joan Ribó, tocant la gralla en un espectacle dels Diables de l'Alt Urgell

Aquest dilluns ha mort Joan Ribó i Grau, a l'edat de 56 anys. Les mostres de condol i la commoció generalitzada ha quedat palesa en multitud de comentaris emocionats de record i de suport a la seva família, expressats a través de les xarxes socials. Fill de cal Cadena de Castellciutat, Joan Ribó era una persona compromesa de cap a peus, músic, cantant, actor de teatre, pessebrista i de manera molt especial, fundador, expresident i membre actiu, des de 1993, del Grup de Diables de l'Alt Urgell.

Joan Ribó Graller(Foto: Joan Ribó, actuant com a graller en un espectacle dels Diables de l'Alt Urgell / diables de l'Alt Urgell)

Precisament el Grup de Diables de l'Alt Urgell ha publicat aquest dilluns un emocionant escrit a través de les seves xarxes socials:

"Avui és l'escrit més difícil que hem fet mai com a diables, com amics i, fins i tot, com a família que som, però que ens toca fer-lo. Amb el cor congelat i sense poder assimilar-ho, lamentem comunicar-vos que en Joan Ribó, fundador, expresident i membre del grup, ens ha deixat. Ho fa després de lluitar durant aquests dies contra la maleïda pandèmia que, aquesta vegada, s'emporta a un dels nostres companys.

Només tenim paraules d'agraïment cap a ell, se'ns fa complicat parlar en passat. Sempre mantindrem tots els records gravats en la memòria que hem tingut a cop de gralla, rialla i estima.Tota la nostra força cap a la seva família, estem aquí pel que necessiteu, ja ho sabeu. Descansa en pau Joan, sempre seràs present en cada carretilla, en cada cop de tambor i en cada cançó del grup."

Joan Ribó Andorra Lírica(Foto: Joan Ribó actuant en un concert organitzat per Andorra lírica)

Joan Ribó era un gran apassionat de la música, la cançó i la cultura popular i tradicional i ha participat en multitud d'activitats culturals, cíviques i ciutadanes de la Seu d'Urgell. Havia col·laborat com a graller en nombroses activitats comarcals i actuat en festivals, com el de l'Escola de Música de la Seu d'Urgell, i concerts lírics, com el que va oferir l'any 2017 a la mateixa església de Castellciutat al costat del pianista Danil Sayfullin.

Pessebre de Castellciutat 2

Pessebre de Castellciutat

La faceta de pessebrista de Joan Ribó excel·lia any rere any amb la construcció del 'Pessebre Monumental de Castellciutat'. Precisament, aquest dies de Nadal, el poble de Castellciutat torna a exposar el seu Pessebre a l'església de Sant Feliu. El pessebre ofereix reproduccións a escala del centre històric i edificis emblemàtics de la Seu d'Urgell i és obra de Joan Ribó i Andreu Bonet, amb la col·laboració de l'electricista Josep Rovira. 

Joan Ribó Metric Market(Foto: Joan Ribó tocant la flauta travessera i la seva dona, Teresa Gibert, l'acordió, al Metric Market de Barcelona)

comentaris