OBITUARI

Mor Joan Pubill i Altimir, alcalde de Cava durant 24 anys

Joan Pubill va ser un servidor públic molt estimat, reconegut pel seu coneixement del Baridà, fou membre de la Junta del Parc del Cadí-Moixeró.
dav
photo_camera Joan Pubill va ser alcalde de Cava durant 20 anys / Feliu Sirvent

Aquest divendres s'ha conegut la mort de Joan Pubill i Altimir, que va ser alcalde de Cava ( Alt Urgell) durant vint-i-quatre anys, des de 1983 fins al 2007 de manera ininterrompuda, per la coalició de Convergència i Unió (CiU). Joan Pubill va néixer el 1943 a cal Ponet d’Ansovell, al Baridà, a cavall entre l’Alt Urgell i la Cerdanya. Pagès i ramader tota la vida, també va ser membre de la Junta del Parc del Cadí-Moixeró.

Joan Pubill era una persona molt reconeguda a l'Alt Urgell per la seva estima pel territori i pels seus coneixements del patrimoni cultural, natural i geogràfic de tot el Baridà. Durant els seus mandats es van asfaltar els accessos als tres nuclis del municipi —Cava, Ansovell i el Querforadat—, a més de la millora dels serveis d’aigua potable i clavegueram. Pubill també va ser conseller comarcal de l'Alt Urgell durant tota la seva llarga etapa a l'alcadia.