28.01.2022 |
Viure als Pirineus

El Món Màgic de les Muntanyes inclou 50 propostes diferents per celebrar les festes de Nadal a la Seu

La programació nadalenca arrenca dissabte 2 de desembre, a set de la tarda, amb la cerimònia de l’encesa de llums amb una cercavila, un mapping i un castell de focs

el món màgic
Una imatge de la presentació del Món Màgic
El Món Màgic de les Muntanyes inclou 50 propostes diferents per celebrar les festes de Nadal a la Seu

Avui divendres s’ha presentat en roda de premsa la 14a edició d’El Món Màgic de les Muntanyes, la programació nadalenca de la Seu d’Urgell que engloba unes 50 activitats diferents i per a totes les edats per celebrar el Nadal a la capital alturgellenca. Així ho han explicat l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font

En aquesta presentació, Albert Batalla ha explicat que El Món Màgic de les Muntanyes és “una aposta que va iniciar l’Ajuntament de la Seu d’Urgell l’any 2003, i que ha quedat consolidada al llarg d’aquestes catorze edicions, assolint els seus objectius”. L’èxit d’aquesta programació nadalenca rau, en paraules del propi alcalde urgellenc en “el seu relat autòcton pirinenc urgellenc, que té amb els minairons i el Tió de la Freita, personatges màgics del Pirineu, com elements centrals que la fan singular”.   

En aquest sentit, Batalla ha remarcat que El Món Màgic de les Muntanyes també és un reclam turístic per la ciutat: “la Seu d’Urgell esdevé un claríssim referent de les festes de Nadal al nostre país, ja que fa viure les festes nadalenques no només a les famílies de la Seu i comarca sinó també a totes aquelles persones que ens visiten durant aquestes dates”. 

V_cartell 40x43_2017-18-01-02

Projecte transversal 

Per la seva part, la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, ha explicat que la programació de El Món Màgic de les Muntanyes és un “projecte transversal” on hi prenen part les diferents àrees municipals que van des de cultura, promoció econòmica, joventut i infància, esports, l’Espai Ermengol, i amb la participació d’entitats de la ciutat com la Unió de Botiguers (UBSU), la Coral Signum, Lokal 23, les AMPAS, els Diables de l’Alt Urgell, entre d’altres. També es compta amb el suport de la Diputació de Lleida i de PEUSA. “Tot això fa que s’hagi teixit una campanya nadalenca a la Seu d’Urgell més màgica que mai”, ha afirmat Font.  

Cerimònia d’encesa de llums: cercavila, mapping i castell de focs 

El tret de sortida de El Món Màgic de les Muntanyes tindrà lloc el dissabte 2 desembre, amb la cercavila inaugural que protagonitzaran els Diables de l’Alt Urgell que s’iniciarà a les set de la tarda des de la Biblioteca Sant Agustí, que recorrerà tot el carrer Major, fins arribar a la plaça dels Oms. En aquesta plaça, tindrà lloc, a dos quarts de vuit del vespre, la projecció d’un mapping a la façana de la catedral. La cerimònia de l’encesa de llums finalitzarà amb un castell de focs. 

Del 2 de desembre al 6 de gener: 50 activitats 

De les 50 activitats previstes en aquesta programació nadalenca que s’inicia el 2 desembre amb l’encesa de llums al carrer, i que finalitza el 6 de gener, festivitat de Reis, val a dir que n’hi ha 10 de culturals, 20 per al públic infantil i familiar, 4 comercials (mercats i fires de Nadal), 2 d’esportives i 12 per a tots els púbics. 

La programació d’El Món Màgic de les Muntanyes manté i alhora potencia activitats com la visita dels minairons a les escoles de la Seu i a les tardes als mercats de Nadal, així com també la celebració del Tió de la Freita (cagatió), els parcs de Nadal infantil i juvenil i la cursa atlètica de Sant Silvestre

Com a novetats més destacades enguany hi trobem les rutes dels tions màgics: hi haurà 9 tions grans, repartits tant pel centre històric com per l’Eixample de la Seu d’Urgell. Durant tot el mes de desembre els comerços de la ciutat repartiran unes butlletes que caldrà dipositar a l’urna que hi haurà a la plaça de Sant Roc amb les propostes de noms per als diferents tions. 

El dolç màgic de les muntanyes i els sabors del Nadal són propostes gormandes i gastronòmiques que oferiran diferents establiments de la Seu per fer assaborir el Nadal. 

També destaca la reedició del conte infantil Tió de la Freita, que es presentarà amb un espectacle musical per a tota la família el dissabte 23 de desembre, a les sis de la tarda, a la sala la Immaculada. L’entrada és gratuïta. 

Una altra novetat per aquest Nadal és el torneig de vídeo jocs el dijous 4 de gener, a partir de les 11 del matí, a la sala Sant Domènec, on tindran lloc competicions individuals dels jocs FIFA’17 i Crash Royale. 

D’altra banda, cal remarcar que la il·lustració d’El Món Màgic de les Muntanyes ha estat obra de la urgellenca Mercè Garcia Molins de Cal Bundancieta. El programa de mà el rebran totes les llars el pròxim dimecres 29 de novembre. Val a dir però que ja es pot consultar al web municipal www.laseu.cat 

Xarxes socials 

Totes les activitats d’El Món Màgic de les Muntanyes es donaran a conèixer a través de les xarxes socials: Facebook, Instagram i Twitter tant de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com del propi Món Màgic: @monmagiclaseu  #monmagiclaseu 

El Món Màgic de les Muntanyes inclou 50 propostes diferents per celebrar les festes de Nadal a la Seu
Comentarios