16.08.2022 |
Viure als Pirineus

CAMPANYA SOLIDÀRIA

‘El món és màgic si tots els infants tenen joguines’

‘Cap infant sense màgia aquestes festes!’, té com a objectiu regalar joguines a nens i nenes de famílies vulnerables de la Seu d’Urgell i comarca
Campanya solidària la Seu 2
Representants de la campanya de recollida de joguines/laseu.cat
‘El món és màgic si tots els infants tenen joguines’

Aquest dimarts s’ha presentat al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell una nova edició de la campanya de recollida de joguines en bon estat que enguany porta per lema ‘El món és màgic si tots els infants tenen joguines. Cap infant sense màgia aquestes festes!’, que tindrà lloc del 14 al 22 de desembre.

En aquesta campanya solidària de Nadal, que impulsa des de fa cinc anys l’AE Sedis Bàsquet, juntament amb Càritas d’Urgell, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i Caser Residencial d’Oliana s’hi han sumat també dos clubs esportius més de la nostra ciutat com són l’Escola de Futbol Orgèl·lia (EDFOR) i el Club d’Hoquei i Patinatge Artístic CADÍ (CHPA).

La presentació de la campanya ‘El món és màgic si tots els infants tenen joguines’ ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, el president de l’AE Sedis Bàsquet, Pere Porta, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament urgellenc i portaveu del Consorci d’Atenció a les Persones, Marian Lamolla, el director de Càritas d’Urgell, Josep Casanova, el representant de l’Associació d’Hostaleria, Joan Canut, la presidenta de l’EDFOR, Teresa Casassas, i el president del CHPA Cadí, Joan Garreta.

Jordi Fàbrega ha manifestat la seva satisfacció de la suma d’esforços de la societat urgellenca per fer possible aquesta campanya solidària: “Estem molt contents que el món de l’esport i entitats i associacions de la ciutat s’hagin ajuntat novament perquè cap nen i nena es quedi sense la seva joguina aquestes festes nadalenques”. Al seu torn, Josep Casanova ha remarcat el doble objectiu d’aquesta campanya. “Amb el nostre lema de Càritas ‘Tots tenim un àngel’, a més a més de donar joguines en bon estat a famílies que ho necessiten, seguim promovent el nostre compromís amb la sostenibilitat planetària a l’allargar la vida útil dels objectes”.

Per la seva part, Pere Porta ha remarcat que “un any més volem agrair a Càritas d’Urgell i al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, així com les altres entitats i clubs esportius de la Seu i comarca que s’hi han anat sumant per aconseguir una única campanya de recollida de joguines, objectiu que ens havíem marcat per aquest any”. El president de Sedis també ha volgut esperonar als jugadors i jugadores del club a contribuir-hi per tirar endavant aquesta campanya de solidaritat.

Teresa Casassas ha explicat l’EDFOR organitzava un torneig de futbol on els i les participants havien de portar una joguina per donar, però que enguany s’ha volgut participar en aquesta campanya conjunta per “sumar”, mentre que Joan Garreta ha mostrat la satisfacció del CHPA Cadí “per haver-nos convidat a participar en aquesta campanya de recollida de joguines”. Des de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Joan Canut ha remarcat el desig d’aquesta entitat de “tornar a participar-hi un Nadal més”.  

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament urgellenc i portaveu del Consorci d’Atenció a les Persones, Marian Lamolla, ha subratllat que “les joguines que es donin han d’estar en bon estat perquè tots els nens i nenes s’ho mereixen”.

Punts de recollida

El punts de recollida de joguines es podran trobar del 14 al 22 de desembre al Palau d’Esportsal Pavelló Poliesportiu, a Càritas la Seu-Centre Sant Ot (c/Bisbe Guitart, 27-29), a l’Associació d’Hostaleria (c/Mare Janer 25) i a Caser Residencial, a Oliana. Tots aquests espais disposaran d’uns contenidors per deixar les joguines que es vulguin donar per aquesta causa.

Val a dir també que les joguines seran primerament destinades a la donació i les restants passaran a formar part del projecte Grapats Encants.

Urna solidària

Lamolla també ha explicat que aquesta campanya també inclou les urnes solidàries que recolliran aportacions econòmiques voluntàries que es destinaran a la compra de joguines noves que es regalaran a aquells infants que facin la carta als Reis.

Aquestes urnes solidàries es trobaran ubicades el pròxim dissabte 14 de desembre al pavelló poliesportiu on tindrà lloc el Festival de Patinatge del CHPA Cadí, que tindrà lloc de quatre de la tarda a nou del vespre; i dissabte 21 de desembre al Palau d’Esports en el partit de Lliga Endesa Femenina que enfrontarà Cadí La Seu i Spar CityLift Uni Girona, a les set de la tarda.

‘El món és màgic si tots els infants tenen joguines’
Comentarios