ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Miquel Caminal deixa l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet i ja no prendrà possessió de l'acta de regidor

Caminal diu que assumeix personalment "uns resultats molt dolents", que es concreten en l'obtenció de 74 vots i un sol regidor
Miquel Caminal votant a l'ajuntament de Ribera d'Urgellet
photo_camera Miquel Caminal votant a l'ajuntament de Ribera d'Urgellet / ERC

El fins ara regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet i senador, Miquel Caminal, ha deixat el consistori i ja no prendrà possessió de l’acta de regidor el pròxim 17 de juny. Miquel Caminal ha explicat a VIURE ALS PIRINEUS que els resultats obtinguts al municipi "han estat molt dolents", raó per la qual "assumeixo personalment la meva responsabilitat".

Els resultats de les eleccions municipals no han estat favorables a la llista encapçalada per Caminal, havent obtingut únicament 74 vots i un sol regidor, en front als 2 representants i 108 vots de fa quatre anys. Per la seva banda, Josefina Lladós Torrent, de Junts, va aconseguir una àmplia majoria absoluta, amb 6 representants, dos més que el 2019, i el 69,33% dels vots. 

Amb la marxa de Miquel Caminal, la persona que el substituirà serà Marc Vicente i Cases, que ocupava el tercer lloc de la candidatura republicana. Caminal ha explicat que el seu relleu pel de Marc Vicente ja era un tema acordat prèviament, "però el resultat electoral ha estat tan negatiu que ho ha precipitat tot i m'ha portat a prendre la decisió de manera immediata i no posposar-la per més endavant".

Marc Vicente
Marc Vicente i Cases serà el nou regidor d'ERC a l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet

Dimissions a ERC

Aquesta nova baixa, s’afegeix a les diverses ja anunciades en els últims dies dins d’ERC a diversos consistoris, com per exemple Miquel Pueyo a Lleida, Mireia Ingla a Sant Cugat del Vallès o Josep Caparrós a La Ràpita.

Miquel Caminal senat
Miquel Caminal intervenint en un ple del Senat

El perfil

Miquel Caminal i Cerdà, nascut a Arfa el 1952, és senador des de les eleccions generals del 28 d'abril de 2019. Mestre industrial, va regentar la seva pròpia empresa dedicada a manteniments industrials i al disseny de màquines molt diverses. Des del 1980 fins a la jubilació, ha estat implicat sempre en el món de l'esport i el món de l'associacionisme, fundador del club hoquei Cadí actualment a la Seu d'Urgell. Des de l'any 1987 està vinculat a la política municipal: va ser regidor de Ribera d'Urgellet durant 8 anys, després va passar a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell durant 4 legislatures per tornar, finalment, a ser regidor de l'ajuntament de Ribera d'Urgellet en aquest últim mandat. Va ser candidat a l'alcaldia de la Seu d'Urgell l'any 2011 i ha estat, en aquestes últimes eleccions municipals, candidat a l'alcaldia de Ribera d'Urgellet. Caminal també ha presidit la secció local d'Esquerra Republicana de la Seu d'Urgell i la comarcal de l'Alt Urgell.