La Seu d'Urgell

Milers de persones prenen part del Festival del Joc del Pirineu

El Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell va cloure ahir al vespre la seva quarta edició amb un “augment considerable” de públic respecte l’any passat, amb un total de 3.597 participants de totes les edats vinguts d’arreu de la geografia catalana. 

IMG-20190311-WA0004
photo_camera La quarta edició del Festival del Joc del Pirineu ha aplegat milers de persones a la Seu.

Aquests prop de 3.600 participants han gaudit d’un cap de setmana de joc que s’han repartit a la gran ludoteca instal·lada a la sala Sant Domènec (2.283 jugadors), epicentre del festival on s’hi van realitzar més de 1.000 préstecs de jocs; a les partides exclusives (165 jugadors); a la ludoteca avançada situada a l’Espai Ermengol (40 jugadors); la ludoteca de jocs de rol a la sala la Cuina (40 jugadors); jocs tradicionals a la plaça Patalín (150 jugadors); i a la ludoteca de jocs gegants al centre cívic El Passeig (50 jugadors). A més a més, 313 persones han participat en el concurs d’aparadors enredats; 14 participants han gaudit de l’activitat ‘descoberta medieval’; 9 han realitzat la ‘descoberta formatgera’; i 9 persones han jugat a la terrassa de l’Hotel Andria amb el ‘vermujocs’. 

També cal sumar-hi els 522 alumnes de primària i secundària dels diferents centres educatius de la Seu d’Urgell que els dies previs al festival han gaudit també del joc a la gran ludoteca ubicada a Sant Domènec. 

IMG-20190311-WA0003

Premis del festival 

Per primera vegada, l’edició d’enguany del Festival del Joc del Pirineu ha lliurat diversos premis. Concretament el premi Amic del Joc en reconeixement a una persona física o una institució que destaqui per la seva trajectòria en favor del joc, que ha estat per a Jordi Roca; el Millor Joc en català 2018 que s’ha atorgat a El monstre de colors, de Dani Gómez i Josep Maria Allué; i el premi Millor Joc editat a Catalunya al 2018, amb l’objectiu de fer un reconeixement públic a les editorials que creen joc a Catalunya, ha estat per Shikoku, d’Eloi Pujades. Val a dir que el premi Ayudar Jugando ha estat per Xavi Socías. 

IMG-20190311-WA0005

Concurs ‘aparadors enredats’ 

Per segon any consecutiu, el Festival del Joc del Pirineu ha organitzat el concurs d’aparadors enredats que ha mogut un nombrós públic familiar (313 persones) que s’han mogut pels carrers de la Seu d’Urgell durant tot el cap de setmana cercant d’entre els 25 aparadors dels comerços participant l’objecte infiltrat.   

Els guanyadors d’aquest concurs han estat: Rosa Rodrigues (premi UBSU); Albert Condomines (premi La Sonsònia); Roser Español (premi Pepe i Dalda); Núria Turet (premi AEAU); i Núria Aroca (premi AHAU).  

IMG-20190311-WA0006 (1)