21.10.2021 |
Viure als Pirineus

MERCATS

El mercat setmanal de la Seu ha tornat al centre històric de la ciutat

Les parades d'alimentació ha tornat a instal·lar-se al carrer Major

dav
El mercat ha tornat al carrer Major de la Seu d'Urgell/FS
El mercat setmanal de la Seu ha tornat al centre històric de la ciutat

A partir de d'aquest dimarts 14 de juliol, el mercat setmanal de la Seu d’Urgell que té lloc cada dimarts i dissabte ha tornat a celebrar-se al centre històric de la ciutat.

Així, les parades d’alimentació que des que es va reprendre el mercat a finals del passat mes d’abril es van ubicar al passeig Joan Brudieu -per complir amb els criteris extraordinaris d’obligat compliment que establia l’estat d’alarma- tornaran al bell mig del centre de la Seu d’Urgell, concretament al carrer Major.

Val a dir que aquest nou canvi d’ubicació del mercat setmanal s’han pogut portar a terme després que el passat 18 de juny s’aprovés la Resolució SLT 1429/2020 on les mesures extraordinàries de la resolució 720 hagin quedat relegades.

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, afirma que “creiem convenient retornar les parades al centre històric de la Seu perquè el mercat és un motor de dinamització comercial molt potent, però seguint els criteris que estableix per la Direcció General de Protecció Civil”.

Aquests criteris que complirà la reubicació del mercat setmanal al centre històric són:

- Assegurar l’espai de 2m2 per persona dins els espais de circulació dels compradors tal i com especifica la resolució SLT 1429/ 2020 de 18 de juny.

- Preveure uns espais de circulació de visitants d’almenys 4 metres per davant de les parades.

- Espai entre parades de 1,5 o 2 metres.

 - Distribució de les parades que aglutinen més compradors, com són les de fruita i planter i alternança amb parades amb menys demanda de comprador per tal de no aglutinar els compradors en un mateix tram del mercat.

Davant d’aquests criteris adoptats l’ajuntament d ela Seu d’Urgell ha hagut de distribuir les parades en nous espais no contemplats per la ordenança reguladora del mercat setmanal. El mercat setmanal quedarà redistribuït de la següent manera:

  • Carrer Major fins carrer Santa Maria: Parades d’alimentació general i específica

  • Carrer Major, entre carrer Santa Maria i La Perdiu: zona de transició, on els dimarts hi haurà parades de tèxtil i dissabte d’alimentació.

  • Carrer Major a partir del carrer la Perdiu: tèxtil i complements

  • Plaça dels Oms: Tèxtil

  • Carrer Sant Domènec: Tèxtil

  • Carrer Ramon Llambart: Tèxtil

Conseqüentment, els carrers Santa Maria i Canonges quedaran sense parades per un temps indeterminat. Tot i que es preveu reiniciar el Mercat de Segona Mà, en la que les dimensions de les parades són més petites de les habituals del mercat i que també requerirà una reestructuració que pot arribar a gran part del carrer Canonges.

El mercat setmanal de la Seu ha tornat al centre històric de la ciutat
Comentarios