26.10.2021 |
Viure als Pirineus

GASTRONOMIA

Menja't l'Alt Urgell dona a conèixer les noves rutes gatronòmiques

L'associació de productors artesans Menja't l'Alt Urgell ha ofert aquest cap de setmana una ruta gastronòmica per a professionals.

Forn Reig
Imatge del Forn Reig, a Coll de Nargó/Menja't l'Alt Urgell
Menja't l'Alt Urgell dona a conèixer les noves rutes gatronòmiques

L'associació de productors artesans Menja't l'Alt Urgell ha ofert aquest cap de setmana passat una visita professional per donar a conèixer les diferents rutes gastronòmiques que oferirà. A la prova pilot s'hi va convidar a diversos representants d'agències de viatges de la comarca, Andorra i Barcelona, juntament amb professors de màsters i cursos relacionats amb el Turisme i Hosteleria d'universitats (CTEE, Universitat de Barcelona i Universitat de Girona) i periodistes gastrònoms.

L'opció escollida ha estat la Ruta del patrimoni i el maridatge. Aquesta ruta ha permès visitar el poble la Masia de la Penella amb les espectaculars visites sobre el pantà d’Oliana visitant la formatgeria Castell-Llebre, una de les formatgeries més antigues de la comarca i gaudint d’un tast de formatges de llet de cabra.

Ruta Menja't l'Alt Urgell

Tot seguit, els participants s'han dirigit a Coll de Nargó amb la visita cultural al museu dels raiers. Coneixement d’uns dels oficis d’ahir, en una època que no existien els camions, i al riu Segre no hi havia embassaments, s'aprofitava el curs del riu per transportar els troncs cap a les ciutats, que alhora servien d'embarcacions. S’ha ofert un tast de coca dels raiers al Forn Reig juntament amb la visita d’aquest històric forn.

Seguidament els participants s'han enfilat cap a Montanisell per descobrir les vinyes d’un vi blanc d’altura amb aromes del Pirineu, el vi Carisma. Montanisell es troba situat al peu de la serra de Sant Joan. Nucli eminentment agrari i ramader, amb vistes a l’església romànica de Sant Joan. Hem dinat un menú de producte local i de productes d’artesans de l’associació Menja’t l’Alt Urgell al restaurant Cal Borda acompanyat de vi Carisma.

Finalment, el grup de 16 adults i 2 nens s'han dirigit a la capital de la comarca, la Seu d’Urgell. A la botiga de l’associació Menja’t s’ha explicat al grup de prfessionals participants les altres 6 rutes tot visualitzant la resta de productes artesans.

Els organitzadors han fet una valoració molt positiva de la jornada, tant a nivell paisatgístic, cultural i gastronòmic que "ha servit als diferents participants per intercanviar coneixements i crear lligams per a futures visites i sobretot conèixer una part de la comarca de l’Alt Urgell amb els seus costums i tradicions", han explicat.

Menja't l'Alt Urgell dona a conèixer les noves rutes gatronòmiques
Comentarios