16.08.2022 |
Viure als Pirineus

Els Mossos d'Esquadra detenen 5 persones de la CUP i dels CDR de l'Alt Urgell

La policia catalana ha detingut aquest dijous 5 persones de l'Alt Urgell encausades per la vaga general del passat 21 de febrer. Durant el matí han detingut l'Ivan Garriga i la Susanna Edo, membres del CDR Alt Urgell, fet que ha provocat manifestacions organitzades de la Plataforma d'Encausades Alt Urgell. En una de les manifestacions, a les 5 de la tarda, han detingut la Xènia Antona, el Pau Lozano i el Xavier Massallé, tots tres militants de CUP. Poc després, a les 7 de la tarda, els 5 detinguts han estat portats al jutge, s'han acollit al dret de no declarar i han sortit en llibertat. A les 20:30 s'ha convocat una concentració a la Plaça dels Oms de la Seu d'Urgell per demanar l'arxivament del cas.

La Plataforma de suport a les 7 encausades de la Seu concentrats davant del Jutjat de la Seu d'Urgell per donar suport als membres del CDR Alt Urgell detinguts. (horitzontal)
La Plataforma de suport als encausats, concentrats davant del Jutjat de la Seu d'Urgell per donar suport als membres del CDR Alt Urgell detinguts/CDR
Els Mossos d'Esquadra detenen 5 persones de la CUP i dels CDR de l'Alt Urgell

En total són 7 les persones encausades pels fets de la vaga general del 21 de febrer. A tots se'ls imputa els delictes de resistència, desobediència, desordres públics i atemptat a l'autoritat. Tanmateix, cap dels detinguts va ser identificat durant la jornada de la vaga ni en els dies posteriors. Tots són activistes destacats dels moviments socials de la Seu d'Urgell.

Els Mossos d'Esquadra detenen 5 persones de la CUP i dels CDR de l'Alt Urgell
Comentarios