Els Mossos d'Esquadra detenen 5 persones de la CUP i dels CDR de l'Alt Urgell

La policia catalana ha detingut aquest dijous 5 persones de l'Alt Urgell encausades per la vaga general del passat 21 de febrer. Durant el matí han detingut l'Ivan Garriga i la Susanna Edo, membres del CDR Alt Urgell, fet que ha provocat manifestacions organitzades de la Plataforma d'Encausades Alt Urgell. En una de les manifestacions, a les 5 de la tarda, han detingut la Xènia Antona, el Pau Lozano i el Xavier Massallé, tots tres militants de CUP. Poc després, a les 7 de la tarda, els 5 detinguts han estat portats al jutge, s'han acollit al dret de no declarar i han sortit en llibertat. A les 20:30 s'ha convocat una concentració a la Plaça dels Oms de la Seu d'Urgell per demanar l'arxivament del cas.

La Plataforma de suport a les 7 encausades de la Seu concentrats davant del Jutjat de la Seu d'Urgell per donar suport als membres del CDR Alt Urgell detinguts. (horitzontal)
photo_camera La Plataforma de suport als encausats, concentrats davant del Jutjat de la Seu d'Urgell per donar suport als membres del CDR Alt Urgell detinguts/CDR

En total són 7 les persones encausades pels fets de la vaga general del 21 de febrer. A tots se'ls imputa els delictes de resistència, desobediència, desordres públics i atemptat a l'autoritat. Tanmateix, cap dels detinguts va ser identificat durant la jornada de la vaga ni en els dies posteriors. Tots són activistes destacats dels moviments socials de la Seu d'Urgell.