ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

Marta Vilalta: "El vot a Esquerra Republicana és el vot més útil, garanteix independència i justícia social"

La candidata republicana ha fet una crida, en un acte a la Seu d'Urgell, a la mobilització per inundar les urnes amb vots republicans.

                                                                                                                        

ERC acte fi campanya la Seu 7
photo_camera Acte final de campanya d'ERC a la plaça Joan Sansa de la Seu d'Urgell / @ERCPirineu

La candidata d'Esquerra Republicana a la circumscripció electoral de Lleida, Marta Vilalta, ha tancat avui la campanya electoral en un acte a la Seu d'Urgell, acompanyada del número 2 de la candidatura i candidat del Pirineu, Josep Vidal, la Consellera de Territori, Ester Capella, Marc Martínez, candidat del Jovent Republicà i Roser Bombardó segona candidata del Pirineu, així com tota la candidatura republicana de la circumscripció de Lleida. 

Vilalta ha fet una crida a que 'cap vot independentista i cap vot d'esquerres es quedi a casa diumenge. El vot a Esquerra Republicana és el vot que garanteix independència i justícia social, antifeixisme i feminisme, és el vot més útil a la gent de les terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran i de tota Catalunya'.

ERC acte fi campanya la Seu 2
Pepe Vidal durant la seva intervenció a l'acte final de campanya d'ERC a la Seu d'Urgell / @LoJoan

La cap de llista dels republicans a Lleida ha fet una crida també a la gent d'esquerres per "fer costat a Esquerra Republicana enfront del PSC més espanyolista i conservador dels darrers anys. El PSC parla de dècada perduda, quan el que realment s'ha perdut els darrers deu anys és el catalanisme del PSC, que ara forma part de files republicanes".

ERC acte fi campanya la Seu 6
Roser Bombardó durant la seva intervenció a l'acte final de campanya d'ERC a la Seu d'Urgell / @ERCPirineu

Vilalta ha defensat concentrar el vot independentista en Esquerra Republicana enfront de Junts, 'el partit de les retallades, que no va dubtar a intentar pactar una moció de censura amb el PSC per fer caure un govern independentista. Hem demostrat amb escreix amb tota la feina feta, que fem el que diem a tot arreu i que som un projecte fiable per fer avançar el país, especialment en moments complexos'

ERC acte fi campanya la Seu 1
Acte final de campanya d'ERC a la Seu d'Urgell / @mfornells

La candidata republicana ha recordat que "no governa qui queda primer sinó qui és capaç d’articular majories. I només Esquerra Republicana pot liderar les majories necessàries per avançar en la consecució d’un referèndum, un finançament singular i just que acabi amb el dèficit fiscal, i l’enfortiment de l’estat del benestar i la llengua catalana", com ha demostrat aquesta legislatura aconseguint grans fites i consensos de país al voltant de la indústria, la llengua, i amb els principals agents econòmics i socials del país, ha recordat.

ERC acte fi campanya la Seu 5
Marta Vilalta a l'acte d'ERC de fi de campanya a la Seu d'Urgell / @ERCPirineu

Per la seva abnda, el número 2 de la candidatura, Josep Vidal ha defensat que "som els que de debò hem prioritzat el Pirineu a la nostra obra de govern aquesta legislatura amb accions com el desplegament del Govern a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, l'aprovació de l'Estatut dem Municipi Rural o l'aprovació del Pla d'acció 2024-20230 de l'Estratègia del Pirineu aquesta mateixa setmana. El primer candidat republicà del Pirineu ha reivindicat que "Esquerra Republicana som els únics que ens presentem amb feina i propostes concretes per les nostres valls. Quan les republicanes i els republicans governem, els nostres pobles i el Pirineu hi guanyen".