25.05.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet organitza una acció de neteja de la llera del riu Segre oberta a tothom

Tothom que hi estigui interessat pot presentar-se el diumenge 5 de maiga tres quarts de deu del matí, al Pont de la Palanca, per començar a les deu la recollida de residus en aquest indret natural. 

Pantà Oliana
Imatge d'una acció de neteja al pantà d'Oliana/Toni Olm
La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet organitza una acció de neteja de la llera del riu Segre oberta a tothom

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’European Clean Up Day!’, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha organitzat per aquest pròxim diumenge 5 de maig una jornada per netejar la llera del riu Segre, al seu pas per la Seu d'Urgell.

Per portar a terme aquesta acció es necessita voluntaris i voluntàries que vulguin participar en la neteja del nostre entorn més proper com és el riu Segre al seu pas per la Seu d’Urgell. Tothom que hi estigui interessat pot presentar-se a tres quarts de deu del matí al Pont de la Palanca per començar a les deu la recollida de residus en aquest indret natural. 

En la celebració d’aquesta activitat també hi participa Per Una Catalunya Neta (grup Facebook), amb la col·laboració d’EcoVidrio, Cicloplast, Diputació de Barcelona departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya. 

Netegem el nostre entorn

Ultra Clean Marathon 

A més a més, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet també participa a l’Ultra Clean Marathon. La segona etapa passarà i pararà al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell el pròxim dilluns 6 de maig, a les 12:50 hores (del migdia). 

En aquesta marató es comptarà amb els esportistes Albert Bosch i Nicole Ribera, que faran d’ abanderats de les 7 etapes d’aquesta marató, recollint el màxim nombre de residus, descobrint indrets naturals del nostre país i mobilitzant el major nombre de persones. 

Per a més informació: http://ultracleanmarathon.cat/ca

Let's Clean Up Europe! 

És una acció comuna a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. 

La pròxima 6a edició de la campanya Let's Clean Up Europe! se celebrarà del 10 a 12 de maig de 2019. En la darrera edició, a Catalunya es van realitzar 275 accions de neteja organitzades per part d’associacions, escoles, empreses i administracions en diferents espais naturals.  

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet organitza una acció de neteja de la llera del riu Segre oberta a tothom
Comentarios