ENTITATS

Dimiteixen dels seus càrrecs set membres de la junta d’Òmnium Cultural de l’Alt Urgell

Pleguen per la decisió de la junta nacional d’apartar la presidenta territorial, Núria Oliva, que feia més de deu anys que era al capdavant de l’entitat.
Lliurament premi Òmnium Organyà
photo_camera Núria Oliva, a la dreta, en el lliurament del premi de periodisme Mossèn Albert Vives a Ràdio Arrels / omnium.cat

La majoria dels membres de la junta d’Òmnium Alt Urgell han deixat el càrrec després de la decisió de la junta nacional d’apartar la presidenta territorial, Núria Oliva, que feia més de deu anys que era al capdavant de l’entitat. Els dimissionaris consideren que ha estat "una acció del tot injustificable, poc meditada, precipitada i desconsiderada."

El magazín d'Òmnium Alt Urgell de l'abril ha informat que "set membres d’Òmnium Alt Urgell han comunicat a l’entitat la seva dimissió com a components de la junta d’aquesta seu territorial". Segons han explicat, la seva renúncia ve provocada per la invitació a iniciar el relleu de la presidència d'Òmnium Alt Urgell, ja que consideren que la petició ha estat “poc meditada, precipitada i desconsiderada, tenint en compte la implicació, la dedicació, la il·lusió i el treball realitzat durant tot el seu mandat”. També es mostren crítics amb què no s’hagin atès “les reivindicacions que s’han fet des de la nostra junta, com ara la defensa del català”, o “la reducció dels recursos econòmics” i la visió més “dirigida i centralista” de l'entitat. 

Òmnium Cultural Alt Urgell
Una paradeta d'Òmnium  Alt Urgell a la Seu d'Urgell / omnium.cat

Per la seva banda, Òmnium i la seva Junta Directiva han expressat el més sincer agraïment a tot l’equip de persones d’Òmnium Alt Urgell i, especialment, a la "grandíssima i incansable" feina feta per la presidenta, Núria Oliva, "durant el temps que ha estat al capdavant d’aquesta junta, pel seu compromís constant amb la llengua, la cultura i el país". La Junta Directiva també lamenta aquest desenllaç. 

La seu territorial de l’Alt Urgell és una de les més antigues d’Òmnium. Al 1975 un grup de persones encapçalades per Mossèn Albert Vives van crear el grup Òmnium Alt Urgell que esdevingué seu Territorial al febrer de 1977. Als primers anys Òmnium Alt Urgell va formar professors de català en uns temps força complicats.