CONCERTS

L'Orquestra Simfònica del Vallès emociona Estamariu amb música de pel·lícula

La família de Joan Planes organitza una festa sorpresa el dia que el veí d'Estamariu i fundador de Fluidra compleix 80 anys
Estamariu OSV 1
photo_camera L'Orquestra Simfònica del Vallès actuant a Estamariu / Monika Frias

Aquest dilluns, 16 d'agost, els veïns i veïnes del petit poble pirinenc d'Estamariu (Alt Urgell), de només 119 habitants, van viure una emocionant i especial celebració d'aniversari d'un veí del poble. Joan Planes Vila, de cal Cirici, complia els 80 anys i la seva dona Teresa; els fills Eloi, David, Eulàlia i Joan; i els seus sis nets, li tenien reservada una sorpresa molt particular, un regal que l'emocionaria i el faria vibrar. Un present que, a més, el podria compartir amb tots els veïns i veïnes del poble, amb tota la gent que estima.

Apassionat com és de la música, van pensar a regalar al Joan un concert de l'Orquestra Simfònica del Vallès, amb qui tants lligams mantéAmb tota la discreció del món i sense que el protagonista se n'adonés, els músics i tota l'organització van irrompre silenciosament al petit poble alturgellenc i van instal·lar el gran escenari al prat de cal Francí, just a tocar de la magnífica església romànica de Sant Vicenç. Davant de la quarantena de músics i del director de l'orquestra, Rubén Gimeno, les bales de palla feien d'improvisada platea en un entorn impagable. 

Estamariu OSV 5(Foto: Monika Frias)

Amb els ulls tapats amb un mocador i acompanyat pels seus sis nets, Joan Planes va emmudir en veure de sobte tot aquell muntatge espectacular de llums i carpes, amb l'Orquestra Simfònica del Vallès perfectament posicionada dalt de l'escenari i els seus veïns i veïnes acompanyant-lo en un dia tan singular. El programa musical no va decebre, va ser de pel·lícula. I mai tan ben dit, perquè precisament els organitzadors de la trobada sorpresa havien pensat en l'espectacle 'De Pel·lícula!' de la Simfònica del Vallès.

Estamariu OSV 3(Foto: Monika Frias)

Un emocionant concert “de cinema”

'De Pel·lícula!, és un espectacle amb música de cinema que juga amb els elements “invisibles” en tota projecció cinematogràfica: La música i les veus dels personatges. Un format de concert diferent, amb els actors de doblatge Jordi Brau (Tom Hanks, Tom Cruise, Robin Williams…etc) i Luís Posada (Leonardo Di Caprio, Johnny Depp, Jim Carrey…etc) presentant les bandes sonores de pel·lícules molt conegudes (Titanic, Forrest Gump, Pirates del Carib, La vida és Bella…etc) amb les veus dels protagonistes, sobre la base d'un guió creat especialment per al projecte i mentre es projecten fotogrames de les pel·lícules en una pantalla darrere de l'orquestra, la qual cosa amplifica l'efecte evocador de les músiques. Un emocionant concert “de cinema” amb la banda sonora de les nostres vides.

Estamariu OSV 6(Foto: Monika Frias)

PROGRAMA

GOOD MORNING, VIETNAM! “What a wonderful world” de Bob Thiele i George David Weiss 
MUÑECO DIABÓLICO de Joe Renzetty 
LA MÀSCARA "Hey Pachuco" de Randy Edelman 
EL DISCURS DEL REI 2n moviment de la Simfonia núm. 7 de Ludwig van Beethoven 
TITANIC de James Horner 
NASCUT EL 4 DE JULIOL de John Williams  
MISSIÓ IMPOSSIBLE de Lalo Schiffrin
SRA. DOUBTFIRE Ària de Fígaro d'El barber de Sevilla de Gioachino Rossini 
ATRAPA'M SI POTS de John Williams  
LA VIDA ÉS BELLA de Niccola Piovani  
PIRATES DEL CARIB de Hans Zimmer
FORREST GUMP  d'Alan Silvestri

Estamariu OSV 2(Foto: Monika Frias)

Tres passions: Estamariu, la música i la família

Després del concert, les paraules d'agraïment de Joan Planes, sentides i emocionades, van desgranar davant dels veïns i veïnes d'Estamariu, les que avui són les seves tres grans passions: Estamariu, la música i la família. Després d'una vida professional i empresarial intensa, ha estat el creador de FLUIDRA, la més gran empresa de piscines de tot el món, té la voluntat de dedicar l'última part de la seva vida al poble, a Estamariu, perquè creu en el seu futur i en la seva potencialitat. Joan Planes és també un gran apassionat de la música. Presideix la Fundació Orquestra Simfònica del Vallès i també de la Fundació Òpera de CatalunyaAquí podeu llegir la conversa que VIURE ALS PIRINEUS vam tenir amb Joan Planes el febrer passat.

Estamariu OSV 4(Foto: Monika Frias)

La festa sorpresa va acabar al mateix prat de cal Francí amb una concorreguda trobada gastronòmica i musical fins ben entrada la nit, complint en tot moment la normativa sanitària exigida. Va ser l'hora de les felicitacions més personals i dels parlaments improvisats de familars i veïns.

comentaris