MUNICIPIS

Llegendària omple d'il·lusió, aventures i contes el carrer dels Canonges de la Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell celebra Llegendària, un nou esdeveniment cultural relacionat amb la festivitat de Sant Jordi que compta amb la implicació del comerç, entitats i institucions culturals i educatives de la ciutat.
Llegendaria foto Ràdio Seu
photo_camera Llegendària ha tornat la vitalitat cultural al carrer dels Canonges de la Seu /RÀDIO SEU

L’acció principal d’aquesta primera edició de Llegendària, celebrada aquest dissabte 17 d’abril al carrer dels Canonges, ha comptat com a protagonista l’Agustinet, mascota de la Biblioteca Sant Agustí, un monge que hi viu i que és l’encarregat de fomentar la lectura entre els infants que la visiten.  El carrer dels Canonges ha quedat decorat amb elements relacionats amb contes i amb la llegenda de Sant Jordi:

Les escoles de la Seu han creat diferents relats plens d’aventures, fent servir com a protagonista a l’Agustinet, dracs confeccionats per l’Associació de Veïns i Botiguers del Casc Antic de la Seu d’Urgell, que han omplert aquest carrer de la llegenda de Sant Jordi.

Llegendaria foto Ràdio Seu 2(Foto; Llegendària ha tornat la vitalitat cultural al carrer dels Canonges de la Seu /RÀDIO SEU)

Durant tota la jornada també hi ha hgut venda de contes infantils a càrrec de llibreters del municipi i animació de carrer protagonitzats per diferents personatges de contes i representacions de contacontes i titelles, en dos escenaris diferents:

Llegendària, un nou esdeveniment

La Seu d’Urgell celebra Llegendària, un nou esdeveniment cultural relacionat amb la festivitat de Sant Jordi que compta amb la implicació del comerç, entitats i institucions culturals i educatives de la nostra ciutat. La 1a edició de Llegendària compta amb diferents accions lúdiques i culturals que tindran com a epicentre el carrer dels Canonges, en ple centre històric de la Seu d’Urgell. La regidora d’Infància i d’Educació de l’Ajuntament urgellenc, Núria Tomàs, explica al respecte que “enguany, malgrat totes les restriccions Covid’19, tornem a celebrar la diada de Sant Jordi. Per això hem volgut que els més petits puguin gaudir d’activitats culturals al voltant de la diada, els llibres i els contes”.

Llegendaria foto Ràdio Seu 3(Foto: Ràdio Seu)

Llegendària ha decorarat amb lletres gegants diferents punts de la ciutat, i especialment al centre històric, tot elaborat per diferents entitats, associacions de mares i pares i altres col·lectius de la Seu d’Urgell.

Per la seva part, la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU) ha instal·lat un punt lúdic i ha decorat amb diferents temàtiques aparadors dels establiments comercials.