05.10.2022 |
Viure als Pirineus

INSERCIÓ SOCIAL I LABORAL

L'equip de govern de la Seu visita l'empresa d'inserció 'Nou Grapats'

Nou Grapats és una empresa d'inserció laboral, promoguda i dirigida per Càritas d'Urgell, que fomenta l'ocupació laboral de persones en situació de vulnerabilitat social i laboral.
Nou Grapats
Visita dels responsables del govern municipal de la Seu a l'empresa d'inserció Nou Grapats/laseu.cat
L'equip de govern de la Seu visita l'empresa d'inserció 'Nou Grapats'

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, el vicealcalde, Francesc Viaplana, la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Marian Lamolla, i el regidor de Solidaritat i Cooperació, Joan Gurrera, han visitat les instal·lacions de Nou Grapats, tant al centre de la Seu com al magatzem situat al polígon industrial. 

Els responsables municipals han estat rebuts per Josep Casanova, director de Càritas Diocesana d'Urgell i administrador de Nou Grapats, i per Dani Roqué, gerent de Nou Grapats. 

Nou Grapats és una empresa d'inserció laboral que opera als territoris del Bisbat d'Urgell, promoguda i dirigida per Càritas d'Urgell que fomenta l'ocupació laboral de persones en situació de vulnerabilitat social i laboral. Precisament, en aquesta visita l'equip de govern ha agraït la tasca que porta a terme aquesta empresa, ha encoratjat a seguir treballant i s'ha posat a disposició per mirar de treballar plegats per millorar la inserció laboral d'aquest col·lectiu.

La seva activitat principal és el reciclatge de roba (gestionen 80 contenidors de residu tèxtil ubicats en 42 municipis, que l'any 2018 van recollir 350.704 kg de roba), però també realitzen bugaderia comercial, missatgeria ecològica, mudances i lloguer de vaixelles (amb un projecte conjunt i sostenible amb la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet). 

Durant l'any 2018 van aconseguir l'accés al mercat laboral a 30 persones, entre itineraris d'inserció, el programa Activa't i la inserció a l'empresa ordinària.

L'equip de govern de la Seu visita l'empresa d'inserció 'Nou Grapats'
Comentarios