INSTITUCIONS

Francesc Viaplana reclama al delegat del Govern de l'Estat la construcció de la rotonda de Montferrer

El subdelegat del Govern de l'estat a Lleida, José Crespín, diu que a la primavera s'asfaltarà el tram de la carretera N-260, entre Adrall i Pont de Bar,  i que la rotonda de Montferrer "es construirà en breu".
Viaplana es reuneix amb Crespin
photo_camera L'alcalde Francesc Viaplana ha rebut el subdelegat del Gobierno a Lleida, José Crespín / laseu.cat

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha rebut aquest migdia al subdelegat del Gobierno a Lleida, José Crespín, en una visita institucional que ha tingut lloc a l'Ajuntament urgellenc. El subdelegat ha informat a l'alcalde urgellenc que a la pròxima primavera s'asfaltarà el tram de la carretera N-260 entre Adrall i Pont de Bar. Al respecte, Viaplana li ha manifestat que "la N-260 requereix una inversió molt més gran, que les valls del Pirineu s'han de connectar transversalment i que ara mateix els ports de muntanya no compleixen aquesta funció, ni la Collada de Toses, ni el Port del Cantó ni molt menys el de Perves". També ha fet èmfasi en la rotonda de Montferrer a la mateixa N-260 que "ja fa anys que està als pressupostos però no s'executa". Sobre aquest punt , Crespín ha assegurat a l'alcalde de la Seu que "es construirà en breu".

Viaplana es reuneix amb Crespin
L'alcalde Francesc Viaplana ha rebut el subdelegat del Gobierno a Lleida, José Crespín / laseu.cat

Un altre tema que Viaplana ha posat damunt la taula és la necessitat d'un conveni sanitari amb el Principat d'Andorra per tots aquells serveis (UCI, especialistes...) que es puguin derivar a l'hospital de Meritxell i així evitar d'haver de baixar a l'Arnau de Vilanova de Lleida. L'alcalde de la Seu li ha remarcat que aquest conveni, que es troba aturat al Ministerio de Sanidad, "necessitem que es desencalli".

Finalment l'alcalde de la Seu ha remarcat a José Crespín la necessitat que el govern de l'estat faciliti una reducció tarifària i un augment de freqüències del transport públic que enllaça la capital de l'Alt Urgell amb Andorra. "És un transport internacional i les competències són estatals", ha subratllat Viaplana.