L'alcalde de la Seu assegura que no té cap sentit tenir la frontera amb Andorra tancada

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha assegurat avui que no té sentit tenir la frontera amb Andorra tancada. Ho ha fet en una entrevista que publica el Diari d'Andorra. Aquesta setmana feien la mateixa crida, respecte la frontera francesa, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i l'alcalde de Bossòst, Amador Marqués. 
Visita de cortesia del Sr. Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu d’Urgell.Foto:SFGA/CEsteve
photo_camera Imatge d'arxiu d'una de les trobades dels representants de l'ajuntament de la Seu amb el govern andorrà.

Segons explica Jordi Fàbrega al rotatiu andorrà, "la frontera (amb Andorra) no la podem tancar. Nosaltres volem que la gent baixi i nosaltres poder pujar. La situació està controlada als dos llocs i, per tant, durant el temps que no ha estat tan controlada, on hi havia força casos, els fronterers també pujaven i baixaven. Per tant, ara que les dades epidemiològiques mostren un control, no té cap sentit tractar-la com una frontera internacional. Si s'ha de fer alguna excepció en alguna frontera, clarament és aquesta. Som territoris veïns en què epidemiològicament no hi ha diferència".

Frontera Espanya- Andorra

De moment, però, des dels governs andorrà, català i espanyol, no s'ha fet cap manifestació a favor d'aquesta mesura (obrir les fronteres de forma controlada) que es reivindica des del territori

Els alcaldes de municipis fronterers del Pirineu ja fa dies que demanen que s'obrin les fronteres, amb França i amb Andorra, de forma controlada per tal de tornar a poc a poc a afavorir les dinàmiques socials i comercials típiques de les zones frontereres. De moment, però, ni des del govern andorrà, ni des del català, ni des de l'espanyol, s'ha fet cap manifestació a favor d'aquesta mesura que es reivindica des del territori.