L'Ajuntament de la Seu reclama aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya

El ple extraordinari del Consistori urgellenc va aprovar per majoria la moció presentada conjuntament pels grups municipals del PDeCAT, ERC i CUP

laseu
photo_camera Una imatge del ple de la Casa de la Vila de la Seu

El Ple de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell celebrat de manera extraordinària i urgent ha aprovat per majoria una moció en què insta “el govern espanyol i els partits que li donen suport” a aturar “la suspensió de l'autonomia de Catalunya, que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola”. 

D’aquesta manera, l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell ha expressat el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. El text ha estat presentat conjuntament per l’equip de govern, PDeCAT, i els grups municipals d’ERC i CUP, que l’han votat a favor.

La moció aprovada “condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”. 

D'altra banda, explicita el suport de l'ajuntament urgellenc al Govern i al Parlament per “fer efectiu el mandat popular” de l'1 d'octubre, “en els termes que estableix la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament”

A continuació teniu el text íntegre de la moció aprovada per l'ajuntament de la Seu d'Urgell per aturar la supsenció de l'autonomia de Catalunya👇

pag1

pag2

comentaris