06.10.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell adjudica per sis mesos la gestió de la nova àrea d’autocaravanes

Francesc Viaplana diu que el turisme d'autocaravanes és positiu per la ciutat i afirma que 'volem fer xarxa amb altres àrees d'autocaravanes d'Europa'

Autocaravanes la Seu 2
Àrea d'autocaravanes de la Seu d'Urgell / FS
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell adjudica per sis mesos la gestió de la nova àrea d’autocaravanes

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va acordar aquest dimarts adjudicar l'explotació de l'aparcament d'autocaravanes a l'empresa 'Car Park Maurice Camping', per un import de 8.772,50 euros (IVA inclòs) i una durada de sis mesos. Les condicions de la concessió inclou la gestió, el manteniment d'equipaments la promoció i l'assistència telefònica.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, s'ha mostrat molt satisfet per l'adjudicació de l'explotació del servei que permetrà la posada en funcionament de la nova àrea d'autocaravanes en un termini breu de temps. Per Viaplana "el turisme d'autocaravana és positiu per l'economia de la ciutat i el nou espai suposa un salt qualitatiu respecte a l'anterior que esdevindrà una referència i un atractiu més per la ciutat. Viaplana ha afegit que "volem fer xarxa amb altres àrees d'autocaravanes d'Europa".

Les obres de la nova àrea d’autocaravanes de la Seu d’Urgell ja van finalitzar fa vuit mesos, però el concurs d'adjudicació de la seva gestió havia quedat desert amb anterioritat. La nova àrea està ubicada a uns 60 metres de l’actual aparcament d'autocaravanes per aquest tipus de vehicle turístic, i a 300 metres del centre històric de la ciutat. L’accés a aquest nou espai es realitza a través del camí de Sant Ermengol, vial que comunica el centre de la Seu d'Urgell amb la zona dels horts que hi ha a tocar del Parc Olímpic del Segre.

Autocaravanes la Seu 1
Autocaravanes la Seu 1

Amb aquest nou espai per autocaravanes, la Seu d’Urgell passa a disposar de 10 a 29 places per aquest tipus de vehicles. Els autocaravanistes disposaran per al seu vehicle d’una zona de moll i una zona d’estacionament. A la zona de moll, hi haurà diversos serveis com omplir els dipòsits d’aigua potable, buidar els dipòsits d’aigües grises i negres. A la zona d’estacionament es disposarà de connexió individual a la xarxa elèctrica i de wifi. A més, els autocaravanistes disposaran d’una zona verda de lleure a tocar de l’aparcament.

Les obres d’aquest nou espai d’autocaravanes han tingut un pressupost d’execució de 430.000 euros i ha comptat amb finançament de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, del Pla Únic d'Obres i Seveis de Catalunya 2020-2024 i de la Diputació de Lleida.

El turisme d'autocarava, un sector a l'alça

Amb l'arribada de la pandèmia el nombre de turistes que prefereixen moure's en autocaravana ha seguit creixent i la tendència a l’alça es consolida. El perfil predominant dels turistes que viatgen amb autocaravana són famílies amb estudis universitaris i amb un poder adquisitiu alt. Amb aquest fet, queda demostrat que la majoria de viatgers no escull aquesta modalitat per falta de capacitat adquisitiva, sinó pels seus valors associats a la llibertat, i motivats principalment per la recerca de la tranquil·litat, el benestar, el contacte amb la natura i el patrimoni cultural i les estades en família.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell adjudica per sis mesos la gestió de la nova àrea d’autocaravanes
Comentarios