AEROPORTS

L'aeroport de la Seu acull un simulacre de facturació i controls previ a l'inici dels vols regulars

Hi han participat una trentena de persones en el paper de passatgers i efectius de la companyia aèria i de la Guàrdia Civil
Simulacre aeroport la Seu
photo_camera Simulacre a l'aeroport d'Andorra-La Seu /govern.ad

L'aeroport d'Andorra-La Seu ha acollit aquest dimecres un simulacre previ a l'inici dels vols regulars, previstos a partir del 17 de desembre. Segons han informat des del govern del Principat en un comunicat, es tracta de les denominades "proves de càrrega", que serveixen per comprovar que el circuit dissenyat des de l'arribada dels usuaris a la infraestructura i fins al seu embarcament funciona de manera adequada. Una trentena de persones han pres part en el simulacre en el paper de passatgers, els quals han hagut de fer el procés de facturació de l'equipatge, l'emissió i recollida dels tiquets i passar per la zona dels controls de seguretat. Des d'Aeroports de Catalunya i l'executiu andorrà consideren que les proves han estat un èxit.

Pla americà on es veuen alguns passatgers que han participat en un simulacre de seguretat a l'aeroport d'Andorra - La Seu fent cua per poder facturar l'equipatge. Imatge del 18 de novembre de 2021. (Vertical)

A banda dels passatgers, al simulacre hi ha participat també personal de facturació de la companyia Air Nostrum i efectius tant de la Guàrdia Civil com de l'empresa que s'encarregarà del control dels equipatges. Després d'aquestes proves, es considera que tot està preparat per a l'inici dels vols regulars. De moment, s'oferirà una connexió entre l'aeroport d'Andorra-La Seu i el de Madrid cada divendres i diumenge i s'estudia la possibilitat que en dies concrets (com per exemple les festes nadalenques) aquests s'adeqüin segons la demanda.

El bitllet té un preu a partir de 59 euros, i es pot adquirir a través del web d'Iberia, que utilitza l'eina internacional OneWorld i s'hi té accés des de qualsevol lloc del món. A més, es pot comprar com a destí final o combinar-ho com a escala per arribar a una altra destinació final.