MUSEUS

L’Espai Ermengol segueix amb el seu programa de visites guiades “Les muralles de la ciutat d’Urgell”

Aquest dissabte 12 d’agost, a les sis de la tarda, visita guiada per les muralles  
Portal d'Andorra centre històric
photo_camera El Portal d'Andorra de la Seu d'Urgell comunica el carrer dels Canonges amb el carrer Major / Feliu Sirvent

Amb l’objectiu de donar valor al patrimoni històric i arqueològic del nostre municipi, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell organitza un dissabte de cada mes les visites guiades de “Les muralles de la ciutat d’Urgell”. La visita guiada d’aquest mes es durà a terme el dissabte dia 12 d’agost, a les sis de la tarda, a l’Espai Ermengol.

Aquesta visita consistirà en un recorregut exterior pels diferents punts de la ciutat en el context històric medieval, amb l’objectiu de conèixer tots els espais patrimonials. L’itinerari passarà per diversos punts del centre històric i finalitzarà amb la mostra del jaciment arqueològic del pati de les monges.

La intervenció arqueològica al pati de les monges d’enguany ha permès documentar diversos vestigis que segueixen aportant una valuosa informació sobre l’evolució urbanística i històrica d’aquest sector de la nostra ciutat en els darrers 700 anys.

S’han documentat i excavat les restes de dos forns de terrissaire que se suposa que daten del segle XVI però la gran novetat de la intervenció d’aquest any és la descoberta de part de la bestorre cantonera a partir de la qual la muralla giraria en direcció sud.

visitaguiadesEE23-agenda

Les dates per les altres visites guiades del nostre passat medieval seran el dissabte 9 de setembre, també a les sis de la tarda, i dissabte 23 de setembre, a les quatre de la tarda. Aquestes visites tenen un cost de 2’50€ per persona.

Per participar-hi cal fer inscripció prèvia i realitzar el pagament a través del següent enllaç: https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/

“La ruta del formatge” 

Dins de les propostes de visites guiades que ens ofereix l’Espai Ermengol trobem també el cicle “La ruta del formatge”.

Es tracta d’una visita guiada per les diferents exposicions de l’Espai Ermengol per explicar la història del nostre territori a través del formatge i la importància de la producció lletera per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca.

Les visites guiades tindran lloc el dissabte 28 d’octubre, el dissabte 18 de novembre i els dissabtes 9 i 23 de desembre. Totes elles iniciaran a les cinc de la tarda i tenen un cost de 4’50€ per persona.