ENERGIA

L’empresa energètica PEUSA inicia un procés de compra solar col·lectiva amb el suport de l’empresa Becquel

Amb aquesta iniciativa es vol democratitzar la producció d’energia solar 100% renovable per a totes les persones residents a la Seu d’Urgell i rodalies.
PEUSA plaques solars 1
photo_camera Un veí de la Seu d'Urgell amb la instal·lació de plaques solars a casa seva /PEUSA

A partir del 8 de març de 2021, tots els residents de la Seu d’Urgell i voltants poden participar en una compra col·lectiva de panells solars per a autoconsum. Això implica instal·lar plaques fotovoltaiques a la teulada d’edificis d’habitatges i empreses, per produir la pròpia energia elèctrica. La iniciativa permet als usuaris estalviar fins a un 10% respecte els preus habituals d’aquestes instal·lacions, la compensació d’excedents des del primer dia i la garantia que l’estiu de 2021 tots els projectes estaran en funcionament.

PEUSA ofereix la possibilitat d’instal·lar panells solars amb una proposta que contempla tot el procés i fer-se càrrec de totes les gestions. Això inclou des del dimensionament de les necessitats, fins a la instal·lació, la posada en marxa i la possible gestió de finançament, si els usuaris ho desitgen. El projecte d’instal·lació de plaques d’autoconsum d’energia 100% renovable es detalla al web de la companyia energètica i les persones interessades s’hi poden adherir fins al 31 de maig de 2021.

PEUSA plaques solars 4

Amb la compra solar col·lectiva els usuaris es beneficien d’un 10% de descompte respecte als preus habituals de les instal·lacions d’autoconsum energètic, en infraestructures que compten amb material innovador i de qualitat. A aquest estalvi s’hi afegeix la bonificació de l’ICIO (impost sobre construccions, instal·lacions i obres) a la capital de l’Alt Urgell i la compensació d'excedents energètics que PEUSA aplica des de febrer de 2020. Aquesta compensació consisteix en cobrar per l’energia generada per les plaques solars i no consumida, import que s’abona mensualment a la factura de la llum de cada habitatge. 

La iniciativa és possible gràcies a l’acord de col·laboració entre PEUSA i Becquel, una empresa lleidatana experta en instal·lar panells solars per a l’autoconsum, que ha explorat i obtingut èxit en l’organització de compres solars col·lectives a diferents municipis de Catalunya. Becquel és una empresa innovadora, de tracte proper amb el client i amb un gran respecte pel medi ambient. Aquests valors compartits són els que han afavorit l’aliança entre les dues empreses energètiques catalanes.

Propera fase

Les persones interessades rebran un estudi personalitzat amb la proposta d’instal·lació solar òptima per a cada habitatge o empresa. A banda del preu final, que pot ser finançat, també es detalla el volum d’energia generada i l’amortització d’aquesta instal·lació. 

Reduir la petjada climàtica

Oferir com a solució generar la pròpia energia i rebre bonificacions per la llum excedent és un gran pas per reduir l'emissió de CO2 a l'atmosfera, a més d'aportar un estalvi important en la factura de la llum. Les energies renovables són imprescindibles per caminar cap a una transició energètica neta i reduir la nostra petjada de carboni al món.