09.12.2022 |
Viure als Pirineus

ATENEUS

L’Ateneu de l’Alt Urgell necessita petits avals per poder efectuar la compra del local

L'Ateneu ha sol·licitat un préstec a la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris COOP57.
Ateneu Alt Urgell
Activitats lúdiques al carrer Capdevila, davant l'Ateneu de l'Alt Urgell / Ateneu Alt Urgell
L’Ateneu de l’Alt Urgell necessita petits avals per poder efectuar la compra del local

Des de fa uns mesos l’Ateneu de l'Alt Urgell està treballant en la compra del local per poder oferir noves possibilitats, respondre a noves necessitats que van sorgint a les diferents entitats i persones que col·laboren al projecte i poder habilitar la cuina. D’aquesta manera, l’Ateneu Alt Urgell vol seguir potenciant el teixit social i cultural de la comarca.

Per poder assolir la compra del local s’ha sol·licitat un préstec a la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris COOP57. Aquesta té com a objectiu principal contribuir a la transformació social de l’economia i la societat. Des de COOP57 per poder concedir el préstec demanen avals mancomunats abans del 9 de desembre. Aquesta cooperativa busca molts petits avals de diferents persones, no únicament per tenir una garantia econòmica sinó per poder valorar el suport social que té l’Ateneu.

Avals_mitjans

Els avals són un compromís de pagament a qui presta els diners en cas que una part del préstec no es pugui retornar. Aquest tipus d’aval no afecta al patrimoni de la persona que el presta, ni a propietats ni a futurs ingressos ni tampoc comporta cap dipòsit de diners. Qualsevol persona, entitat o associació pot ser avalador sense un mínim de quantitat i amb un màxim de 5.000 €.

Si l’Ateneu no pogués retornar el préstec, primer es replantejarien i es renegociarien les condicions. Si amb això no n’hi hagués prou, l’Ateneu comptaria amb l’edifici que es podria vendre o llogar i si amb això no n’hi hagués prou, en aquell moment s'executarien els avals únicament sobre la part del préstec que encara no s’hagués retornat amb cap de les possibilitats anteriors.

L’Ateneu de l’Alt Urgell necessita petits avals per poder efectuar la compra del local
Comentarios