ENERGIA

L’Alt Urgell exposa mecanismes innovadors de finançament de projectes d’estalvi i eficiència energètica

La jornada, organitzada per Pirinnowa’tt, ha aplegat tècnics, empresaris, instal·ladors i particulars

sdr
photo_camera Una imatge de la jornada sobre energia al CETAP de la Seu d'Urgell/CCAU

El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) ha acollit una jornada informativa sobre mecanismes innovadors de finançament de projectes d’estalvi i eficiència energètica, organitzada pel projecte Pirinnowa’tt, que ha aplegat un total de 13 participants entre tècnics d’ajuntaments, enginyers, empresaris, instal·ladors i particulars del territori. Al llarg dels actes s’han exposat diverses fórmules de finançament que faciliten fer front a la inversió que suposa posar en pràctica projectes d’instal·lacions d’energies renovables.

La jornada ha començat amb la presentació de dues ponències, “Con finançar un projecte? Mecanismes i instruments de finançament”,  a càrrec de Joana Mundó, d’Ecoserveis i, “El repte de l’energia al segle XXI”, que ha exposat Pep Salas, d’SmartGrid.cat.

Tot seguit ha tingut lloc una taula rodona d’experiències innovadores en la qual hi han pres part Jordi Brescó, de l’empresa de serveis energètics Origina; Pep Puig, de Viure de l’Aire, que ha parlat de finançament comunitari; Mireia Font i Xavier Escribà, que han explicat els ajuts Leader centrats en l’experiència de l’allotjament rural Cal Rossa de Taús; Anna Camp, de la Diputació de Girona, que ha exposat l’exemple de Beenergy d’agregació de projectes públics; Joel Boix, de PEUSA, que ha parlat del finançament local; i Joana Mundó, d’Ecoserveis, que ha presentat la plataforma de finançament Enerintool. Les conclusions de la jornada han anat a càrrec de Núria Ruiz, tècnica del projecte Pirinnowa’tt.

La jornada ha comptat amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Socials, Som Mobilitat Sostenible, Som Pirineu i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran.