L’Alt Urgell commemora l’Any Pompeu Fabra amb una conferència i una exposició a la Seu

David Paloma parlarà avui dimecres sobre “Els dos projectes de Pompeu Fabra”

Pompeu Fabra
photo_camera Pompeu Fabra

La commemoració de l’Any Pompeu Fabra arriba a l’Alt Urgell amb una exposició i una conferència per recordar l’il·lustre lingüista amb motiu del 150è aniversari del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Tots dos actes, que tindran per escenari la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell, estan organitzats pel Departament de Cultura de la Generalitat i el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i la pròpia Biblioteca Sant Agustí.

La conferència “Els dos projectes de Pompeu Fabra” tindrà lloc avui dimecres, 4 de juliol, a les 7 de la tarda, i anirà a càrrec de David Paloma, professor de llengua catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona i expert de l’obra fabriana.

La conferència estarà precedida per l’acte d’inauguració de l’exposició, que porta per títol “Pompeu Fabra. Una llengua completa”, i que es podrà visitar fins al 14 de juliol en l’horari d’obertura de la biblioteca. La mostra presenta l’aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l’impuls a la llengua que va suposar el seu treball. 

comentaris