02.10.2022 |
Viure als Pirineus

ENERGIA

L’Alt Urgell comença a Coll de Nargó el canvi d’enllumenat públic del projecte Impulsa Energia

La iniciativa permetrà als ajuntaments un 30% d’estalvi en la despesa energètica

Enllumenat Coll de Nargó
Canvi d'nllumenat públic a Coll de Nargó
L’Alt Urgell comença a Coll de Nargó el canvi d’enllumenat públic del projecte Impulsa Energia

Aquest febrer han començat les actuacions de canvi d’enllumenat públic de Coll de Nargó en el marc del projecte Impulsa Energia: Millora de l’eficiència energètica i gestió de l’enllumenat i edificis públics a l’Alt Urgell. Aquest és un projecte FEDER, amb cofinançament de la Diputació de Lleida i les entitats locals de la comarca, i liderat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

La substitució de l’enllumenat públic consisteix en el canvi de les làmpades o lluminàries actuals, majoritàriament de vapor de sodi o vapor de mercuri, per unes de tecnologia LED, molt més eficients i que suposaran un estalvi als consistoris de l’ordre del 30%.

Impulsa Energia Nargó 1 br

A les actuacions al municipi de Coll de Nargó seguiran les que es portaran a terme als municipis d’Arsèguel, Bassella, Oliana i Pont de Bar, els quals s’han adherit a l’acord marc de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) dins del projecte Impulsa Energia. Els treballs corren a càrrec de l’empresa Muntatges Lleida i la previsió és que aquests municipis puguin gaudir del nou enllumenat públic la pròxima primavera.

A finals de 2020, el projecte FEDER Impulsa Energia va treure una licitació d’onze lots per substituir l’enllumenat públic a diversos nuclis d’onze municipis de la comarca: Arsèguel, Cabó, Cava, Josa i Tuixent, la Seu d’Urgell, la Vansa i Fórnols, Montferrer i Castellbò, Organyà, Peramola, Ribera d’Urgellet i Valls d’Aguilar. L’actuació s’executarà en els pròxims mesos.

El Consell Comarcal, també en el marc del projecte FEDER Impulsa Energia, està ultimant una altra licitació de canvi d’enllumenat públic per a 6 municipis que ascendeix a uns 375.000 € en total, i que es preveu tenir executada a final d’any.

L’Alt Urgell comença a Coll de Nargó el canvi d’enllumenat públic del projecte Impulsa Energia
Comentarios