30.06.2022 |
Viure als Pirineus

L'Alt Urgell amb la dansa

Tutús, botes de cowboy o vigatanes. La dansa té nombroses expressions però una finalitat comuna: moure’s. A la Seu d’Urgell hi conviuen molts tipus diferents d’aquest art i, per celebrar-ho, durant les properes setmanes s’han programat una sèrie d’espectacles (que van començar el passat 26 d'abril) per celebrar el Dia Internacional de la Dansa.

raw
El cartell de l'acte d'aquest dissabte.
L'Alt Urgell amb la dansa

El proper 26 d’abril es van iniciar les celebracions amb un flashmob organitzat per l’Escola Municipal de Dansa però els actes centrals del Dia Internacional de la Dansa es concentraran aquest dissabte 9 de maig, quan diverses associacions ajuntaran esforços per oferir un espectacle comú a partir de les 6 de la tarda a l’Escorxador. Entre altres, es podran veure actuacions dels grups Goigdansa, Grup de Danses Tradicionals, Associació de Country, Dansa del Ventre, teles acrobàtiques o dansa contemporània.

El mateix dia, coincidint amb la celebració, hi haurà també una sessió d’Escenari Obert organitzat per Diàdona, l’Associació de Dones Acordionistes i Percussionistes del Pirineu. Aquest acte, que s’organitza una vegada al trimestre, convida a qualsevol que ho vulgui a pujar a l’escenari per interpretar una peça musical que serà ballada per tots els participants.

La dansa contemporània arriba a l’Alt Urgell

Visceral i primitiva, la dansa contemporània està poc arrelada a l’Alt Urgell. Per mirar de dinamitzar una vessant de la dansa que té poca oferta al Pirineu es va organitzar, fa unes setmanes, el primer Taller de Moviment. Es va impartir durant vuit hores el cap de setmana de l’onze i dotze d’abril a l’Escola de Folk del Pirineu, a Arsèguel, per Iera Delp, coreògrafa i ballarina de dansa contemporània.

L'Alt Urgell amb la dansa
Comentarios