L'ajuntament de la Seu obrirà una línia d'ajuts per a futurs autònoms

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell aprovarà demà dilluns, 14 de març, al vespre, amb tota probabilitat, les bases reguladores de les subvencions per a autònoms.

ajuntament-de-la-seu-durgell
photo_camera La Seu ajudarà als autònoms.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica del Consistori urgellenc, Mireia Font,  destaca que “un del principals problemes per iniciar un projecte d’autoocupació sovint és el pagament de la quota íntegra de cotització a la que cal fer front (excepte si s’obtenen bonificacions). Amb aquest ajut es pretén  alleugerir durant uns mesos les despeses ocasionades per les quotes a pagar quan et fas autònom”.

Respecte a aquestes subvencions, Font ha destacat que  “l’Ajuntament de la Seu vol seguir donant suport a les persones que vulguin donar-se d’alta d’autònoms per a crear la seva pròpia empresa o desenvolupar una activitat”.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica ha volgut remarcar també que enguany aquestes subvencions també incorporen la possibilitat d’acollir s’hi encara que es treballi per compte aliè. En aquest cas, però, només s’hi podrà accedir quan es treballi, com a màxim a mitja jornada per compte d’altri.

Les bases

Podran accedir a aquests ajuts, que compten amb una partida pressupostària de 10.400 euros, les persones següents:

a) Les persones desocupades o en situació d’atur que es donin d’alta d’autònoms

b) Les persones assalariades amb jornada igual o inferior al 50 que es donin d’alta d’autònoms.

Només s’hi podran acollir aquelles persones que s’hagin donat d’alta al Regim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a partir de l’1 de gener d’aquest any i que estiguin empadronades a la ciutat des de 6 mesos abans de l’1 de gener o que demostrin un històric d’empadronament de mínim 5 anys consecutius. 

Mireia Font ha destacat també que des de la implantació d’aquesta línia ara fa dos anys, prop d’una trentena de persones ja se n’han beneficat.

Presentació i tramitació de les sol·licituds

Les persones que hi estiguin interessades caldrà que presentin la seva sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d'Urgell un cop s’obri el termini.  

Al respecte, Mireia Font ha animat a tots aquells urgellencs que així ho desitgin demanar informació als tècnics de la Regidora de Promoció Econòmica, on seran atesos i se'ls hi oferirà tota la informació necessària per poder accedir a aquests ajuts.