L’objectiu és que el centre pugui expedir certificats de professionalitat del SOC per acreditar competències professionals per a una activitat laboral.

Impulsen l’homologació del CETAP com a centre formador

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, amb l’acompanyament del SOC, impulsen un projecte per tal de convertir el Centre Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP), situat a la tercera planta del centre cultural Les Monges, en un centre formador del Servei d’Ocupació de Catalunya.

2017. Classe CETAP 1
photo_camera Foto d'una de les classes del CETAP

Un dels elements necessaris és complir els requisits d’espai i accessibilitat que marca la Generalitat per aquest tipus de centres. Per aquest motiu el ple municipal votarà avui dilluns 9 de juliol una modificació de 30.000 euros del pressupost de l’Ajuntament per a realitzar les obres que faran possible l’homologació d’aules per tal de poder obtenir l’homologació dels espais.

Segons ha explicat la tinent d’alcalde de promoció econòmica, Mireia Font, “el CETAP és avui una referència en formació vinculada a l’empresa i l’ocupació, ja que cada any s’hi fan nombroses activitats en aquesta línia. Ara volem fer un pas més i creiem que convertir-nos en centre formador del Servei d’Ocupació de Catalunya pot ser un bon servei per a millorar les competències i oportunitats professionals de les persones de la Seu i comarca que volen entrar o bé millorar la seva situació en el mercat laboral”.

 

Certificat professional

El certificat de professionalitat és un document oficial que acredita a qui l’obté que és competent professionalment per a desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. És a dir, que té els coneixement i habilitats per desenvolupar-la, de forma correcta i d’acord amb les exigències del mercat.

Un certificat de professionalitat acredita les competències professionals d’una persona, independentment de si aquestes s’han obtingut a través de l’experiència professional o de la formació, tant formal com no formal.

El CETAP s’afegiria a altres centres que ja fan aquest servei al territori, però amb la vocació de cobrir especialitats de certificacions no existents fins ara a la comarca. Durant la tardor es farà la petició al Servei d’Ocupació de quines especialitats es voldrà homologar el centre.

 

Nou ascensor

En el ple de dilluns i dins el mateix punt de modificació del pressupost, el govern municipal també proposa una nova partida de 36.500 euros per a la instal·lació d’un segon ascensor al centre cultural Les Monges.

Fonts del govern municipal indiquen que es fa necessari aquest segon ascensor en un centre on es concentra tanta activitat i amb perspectives de creixement. Recordem que al centre cultural de Les Monges s’hi ubiquen les Escoles Municipals d’Art, Dansa i Música, així com el Conservatori de Música dels Pirineus, la UNED, el CETAP, la Sala d’Exposicions la Cuina, la Sala d’Actes de la Immaculada, l’Escola d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes; aquestes quatre darreres amb accessos independents.

comentaris