ELECCIONS MUNICIPALS 28M

Junts per la Seu diu que vetllarà perquè el Govern liciti el projecte del nou Hospital Comarcal aquest 2023

Fàbrega repassa totes les millores sanitàries aconseguides aquesta legislatura, incloent la signatura del conveni sanitari amb Andorra
Junts Salut 3
photo_camera Jordi Fàbrega, acompanyat d’Inés Vilà i Olga Travesset, dos de les professionals sanitàries de Junts / JUNTS

El candidat a l’alcaldia de Junts per la Seu, Jordi Fàbrega, ha assegurat que vetllarà perquè el Govern liciti el projecte del nou Hospital comarcal aquest 2023. Ho ha afirmat després de recordar totes les millores sanitàries realitzades aquesta passada legislatura amb la feina de Junts per la Seu a l’ajuntament i Junts per Catalunya al Govern de la Generalitat, entre les quals destaquen la inauguració del nou CAP de la Seu d’Urgell, el consultori local de Castellciutat, la base permanent dels Bombers GRAE a l’aeroport amb metge/ssa del SEM, l’heliport nocturn pel SEM també a l’aeroport, la signatura del conveni sanitari amb Andorra que permet ampliar les prestacions sanitàries que l’Hospital de Meritxell presta als ciutadans de l’Alt Urgell i el Pirineu i l’inici del camí que ha de concloure amb el nou Hospital Comarcal de l’Alt Urgell als terrenys darrera de Bombers.

El candidat Jordi Fàbrega, acompanyat d’Inés Vilà i Olga Travesset, dos de les professionals sanitàries de la llista, ha exposat les principals propostes en matèria de salut per a la Seu, entre les que hi ha la construcció i posada en marxa d’aquest nou Hospital Comarcal de l’Alt Urgell. En aquest sentit, Fàbrega ha garantit que vetllarà perquè es compleixi el full de ruta per aconseguir-lo “amb la major brevetat possible”, per la qual cosa s’està treballant amb el Departament de Salut per poder licitar el projecte executiu abans d’acabar aquest any 2023.

El desplegament del conveni sanitari amb Andorra també és una prioritat de Junts, ja que ha de permetre l’ús de l’Hospital andorrà pels veïns de l’Alt Urgell i del Pirineu en aquelles prestacions que els professionals sanitaris considerin convenients, com poden la Unitat de Cures Intensives o les especialitats mèdiques de dermatologia i neurologia, entre d’altres, ha explicat Fàbrega.

Junts Salut 1
Jordi Fàbrega, acompanyat d’Inés Vilà i Olga Travesset, dos de les professionals sanitàries de Junts / JUNTS

Conjuntament amb el Departament de Salut, Junts millorarà el pla per a la captació i retenció dels millors professionals sanitaris, tant a nivell d’atenció primària com de l’atenció especialitzada i “incloent-hi tots els professionals de l’àmbit de la salut”, ha assenyalat Fàbrega. “El dèficit de professionals és un problema a nivell de tot el país, que és més evident a les zones rurals com el Pirineu”, ha afegit el pediatre i candidat a l’alcaldia.

També s’anirà de la mà del Departament de Salut i del Bisbat d’Urgell per fer realitat el Centre de Salut Mental a l’edifici del Seminari. Així es donarà resposta a “una necessitat del territori” i “ens convertirem en un centre de referència pioner a tot Catalunya”, ha destacat Fàbrega.

Igualment, des de Junts per la Seu es farà realitat la Unitat integrada d’atenció a infants i adolescents víctimes de violència sexual Barnahus del Pirineu, tal i com es té pactat amb el Departament de Drets Socials. Un projecte que es farà als terrenys de l’Horta del Valira que l’Ajuntament ja ha cedit amb aquest propòsit.

Junts Salut 2
Jordi Fàbrega, acompanyat d’Inés Vilà i Olga Travesset, dos de les professionals sanitàries de Junts / JUNTS

D’altra banda, Vilà ha anunciat que s’incorporaran, dins de les prestacions del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), el Servei d’Orientació i Atenció a les Famílies (SOAF), el Centre d’Autonomia Personal, la teleassistència avançada i les diferents accions de suport a familiars i altres cuidadors no professionals, amb l’objectiu de “potenciar la cura al domicili amb la màxima qualitat i les tecnologies de suport necessàries”, ha manifestat Vilà.

Tots aquests serveis es sumaran a la reforma de la Unitat SòcioSanitària de la Fundació Sant Hospital, que ampliarà fins a 60 les 14 places públiques de residència, així com el nou equipament per a la gent gran a l’Horta del Valira, a un terreny públic i amb col.laboració público-privada, amb places residencials, pisos amb serveis,, centre de dia, servei a domicili i àpats a domicili. “Amb tots aquests serveis, la Seu serà un excel.lent lloc per envellir”, ha reblat Vilà.

Finalment, però no menys important, l’alcaldable s’ha compromès a iniciar un programa de prevenció de conductes de risc i a potenciar projectes d’acció comunitària en l’àmbit comarcal per lluitar contra l’exclusió social “des d’una mirada comunitària”.

comentaris