Tres joves europees inicien el seu servei de voluntariat a l'oficina jove de l'alt urgell

Es tracta de la Csenge, procedent d'Hongria, i la Martina, de Sèrbia, han estat rebudes per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora de Joventut, Meritxell Planes. La tercera voluntària, l'Inna procedent d'Ucraïna, s'incorporarà aquest pròxim dilluns.

Voluntariat europeu
photo_camera Voluntariat europeu

Les joves són la Csenge, procedent d'Hongria, i la Martina, de Sèrbia, que faran una estada a la Seu d'Urgell de 8 i 10 mesos, respectivament. La tercera jove voluntària, l'Inna, procedent d'Ucraïna, s'incorporarà aquest proper dilluns, 17 de novembre, i realitzarà un servei de voluntariat de 6 mesos.

Respecte a la incorporació d'aquestes tres noves joves voluntàries a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, la regidora de Joventut, Meritxell Planes, manifesta que “estem molt satisfets de poder acollir de nou a tres voluntaris del programa Joventut en Acció”. “Aquestes estades de treball voluntari de joves que venen d'arreu d'Europea són molt positives tant per a la nostra ciutat com per a la nostra comarca, ja que fan que coneguin les nostres tradicions i les puguin compartir i difondre a d'altres països europeus”, afirma Planes.

Les tres noies desenvoluparan el seu projecte de voluntariat europeu col·laborant en diverses institucions i entitats de la Seu i l'Alt Urgell com l'Arxiu Comarcal, l'Espai Ermengol, l'Escola oficial d'idiomes, el Centre Obert, l'Institut Joan Brudieu i el col·legi La Salle.

El Cafè dels Idiomes

D'altra banda, amb l'arribada d'aquestes tres noves joves voluntàries es torna engegar l'activitat el Cafè dels Idiomes, on les tres voluntàries oferiran conversa en anglès o alemany, cada dimarts a partir de les set de la tarda al Cafè Xicolata, situat al carrer dels Canonges de la Seu d'Urgell.

Servei de Voluntariat Europeu

El Servei de Voluntariat Europeu és una de les accions del programa Joventut en Acció, la qual permet als joves entre 18 a 30 anys participar d’un projecte de temàtica variada, en un període entre 2 i 12 mesos.

Les despeses principals estan cobertes (viatge, despeses de manutenció i diners) i està reconegut a nivell europeu amb l’expedició d’un certificat “Youthpass” que acredita les competències adquirides.

L’Oficina Jove de l’Alt Urgell forma part del programa Joventut en Acció des de 2010, essent entitat que pot acollir voluntaris europeus, com enviar joves alturgellencs a Europa. Fins a dia d’avui, l’Oficina Jove ha acollit a 20 voluntaris provinents de tota Europa, i ha fet l’enviament de 9 joves de la comarca a diferents països de la Unió.