Josa de Cadí reivindica el seu paper dins de la història del catarisme a Catalunya

Josa de Cadí ha acollit aquest diumenge, per vintè any consecutiu, els actes commemoratius del moviment càtar que va tenir una especial incidencia en aquesta vila, avui de l’Alt Urgell, vuit segles enrere.

Josa Carles
photo_camera Carles Gascón de la visita guiada a l'església de Josa.

Josa de Cadí ha acollit aquest diumenge, per vintè any consecutiu, els actes commemoratius del moviment càtar que va tenir una especial incidencia en aquesta vila, avui de l’Alt Urgell, vuit segles enrere. Per reivindicar el seu paper dins de la historia del catarisme a Catalunya, Josa va programar una sortida guiada pel tram del Camí dels Bons Homes que l’uneix amb Tuixent; una visita comentada a la balma de cal Colomer i a l’església bastida sobre les restes de l’antic castell; i dues presentacions literàries.

A més a més, al llarg de tot el dia, la plaça de la vila es va convertir en un petit mercat de productes artesans i la jornada va estar amenitzada amb la música i les danses de la banda del Grup de Diables de l’Alt Urgell. A migdia, es va servir un dinar popular.

Ja a la tarda, Carles Gascon i Francesc Ribera “Titot” van presentar els seus dos últims llibres, La catedral saquejada i L’assassinat de Guillem de Berguedà, respectivament. L’exposició que van fer tots dos escriptors va permetre contextualitzar diversos moments de la historia medieval al Pirineu i presentar-ne alguns dels protagonistes més destacats.