FESTES D'ESTIU

Josa de Cadí recuperarà aquest diumenge el seu passat càtar

S’hi han programat diversos actes culturals i festius, limitats per les restriccions sanitàries

Carles Gascon a Josa
photo_camera L'historiador Carles Gascón a l'església de Josa./ CCAU

Josa de Cadí recuperarà aquest diumenge la celebració de “Josa, país de càtars”, una jornada en què es recorda la vinculació històrica de la vila amb el catarisme. L’any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia i enguany quedarà més restringida quant a actes i amb les mesures de prevenció sanitària corresponents. Justament aquest 2021 es compleixen 25 anys de la primera edició de la jornada, el 1996, per iniciativa de Laurentí Parramon, aleshores alcalde de la població.

Josa 2021

L’encarregat d’exposar el passat càtar de Josa serà l’historiador Carles Gascón en una conferència que començarà a les 6 de la tarda. Prèviament, la jornada s’haurà posat en marxa ja a les 10 del matí amb l’obertura d’un petit mercat d’artesania i l’actuació de la banda del Grup de Diables de l’Alt Urgell. A la una de migdia està previst un conta-contes amb Antònia i Gemma, que explicaran Les bruixes del Pedraforca i La cuca Coloraina. Els actes es clouran a les 7 del vespre amb el concert de noves cançons del Pirineu que oferirà el duet La Sonsoni, forma per Pep Lizandra (acordió diatònic) i Elías Porter (violí).

“Josa, país de càtars” està organitzat per l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Josa de Cadí, el local social L’Era Vella i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i compta amb el suport de l’Institut per a la Promoció i el Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.