Una jornada tècnica obre la commemoració Dia Internacional contra Violència de Gènere

Els actes a la Seu d'Urgell seguiran amb una entrevista a RàdioSeu, exposicions a la Biblioteca Sant Agustí i l'edició de la revista d'Igualtat contra la Violència de Gènere

Al CETAP-Telecentre de la Seu d'Urgel ha tingut lloc la jornada tècnica 'Joves i violència de gènere' que ha servit per encetar els actes previstos al llarg d'aquesta setmana per commemorar el Dia Contra la Violència de Gènere a l'Alt Urgell.

La jornada ha estat inaugurada oficialment pel president del Consorci d’Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, i ha comptat també amb la participació de la directora territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu, i de la directora territorial de l'Institut Català de la Dona a Lleida, Carme Castelló.

En la seva presentació el president del Consorci d’Atenció a les Persones, Jesús Fierro, ha destacat “la importància que té treballar amb la gent jove per tal de prevenir conductes nocives que el col·lectiu percep, per desconeixement, com a normals”. “Hem de treballar amb prou intensitat, ha afegit Fierro, per tal que algun dia no ens calgui celebrar dates com la d’avui”

La jornada ha seguit amb l'exposició de dues ponències. La primera, ha anat a càrrec de Víctor Saló, tècnic de la Coordinació Territorial de Joventut a Lleida. La segona, ha estat una ponència conjunta que han realitzat la tècnica del Servei d'Intervenció Especialitzada, Anna Pujol, i la cap del Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra de l'Alt Urgell, Anna Justo.

En aquesta jornada, s'hi han donat cita una cinquantena de professionals que treballen amb joves per tal de dotar-se d'eines i recursos a l'hora d'abordar la violència entre les persones joves.

Aquesta jornada ha estat organitzada conjuntament pel Consorci d'Atenció a les Persones, el Servei d'Intervenció Especialitzada i l'Oficina Jove de l'Alt Urgell.

Altres activitats Dia Contra la Violència de Gènere

Un any més, la Seu d'Urgell celebra diversos actes per commemorar el Dia Contra la Violència de Gènere, que té lloc cada 25 de novembre.

Recordem que a més a més d'aquesta jornada tècnica celebrada avui dia 24 de novembre, els actes seguiran demà dimarts 25 de novembre, a les 12 del migdia, amb l'emissió per RàdioSeu de l'entrevista a Sílvia Mota, psicòloga del Servei d'Intervenció Especialitzada.

També des d'avui dilluns i fins el divendres 28 de novembre es pot trobar material informatiu de la campanya 'Estimar no fa mal', a la mateixa Oficina Jove de l'Alt Urgell.

A més a més, es pot trobar al Consorci d'Atenció a les Persones, a l'Oficina Jove, a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i al Consell Comarcal a l'Alt Urgell la revista d'Igualtat contra la Violència de Gènere.

D'altra banda, fins el 30 de novembre es poden visitar dues exposicions a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell: 'Una literatura pròpia: dones escriptores a través de la història' i 'Contes no sexistes'.