PARTITS POLÍTICS

Jordi Fàbrega: “Aprofitarem les oportunitats perquè, en els proper anys, la Seu faci un pas de gegant”

El vicealcalde de la ciutat, cap de llista de Junts per la Seu, aspira a revalidar l'alcaldia
Fàbrega acte alcaldable la Seu 1
photo_camera Acte públic de Junts per Catalunya al pati de la Biblioteca de Sant Agustí / JUNTS

Aquest dissabte ha tingut lloc, al pati de la Biblioteca Sant Agustí, l'acte de presentació pública de Jordi Fàbrega com a candidat de Junts per la Seu a l'alcaldia de la Seu d'Urgell a les eleccions municipals del maig del 2023. Fàbrega, que ha estat acompanyat pels regidors i regidores de Junts per la Seu, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i de Vic, Marta Madrenas, ha oficialitzat la seva candidatura explicant la feina feta durant aquests primers anys de mandat a l’Ajuntament i també els reptes de futur de la ciutat.

Fàbrega acte alcaldable la Seu 2
Acte públic de Junts per Catalunya al pati de la Biblioteca de Sant Agustí / JUNTS

Jordi Fàbrega ha començat el seu discurs amb un record per totes les persones que lluiten contra els incendis que aquests dies estan cremant arreu del país, i ha fet un esment especial als bombers i a l’alcaldessa de Bassella, en representació de totes les persones que fan front als focs del sud de l’Alt Urgell. Pel que fa a la Seu, l’alcaldable ha destacat la gestió de l’equip de govern municipal i en especial dels regidors de Junts per la Seu durant aquests tres anys de legislatura, molt marcats per la pandèmia. Respecte la pandèmia i la seva gestió, Fàbrega, que en aquells moments era l’alcalde, ha destacat que va ser una situació molt difícil per la ciutat, com ho va ser per tot el món, però ha remarcat la capacitat d’anticipació, la pinya amb tothom que va treballar de valent per minimitzar l’impacte sanitari, social i econòmic provocat per la COVID-19, la comunicació permanent amb la ciutadania i també les accions importants que es va fer des de l’Ajuntament de la Seu per actuar, tant en qüestions sanitàries com en ajuts socials per a famílies o ajuts directes a l’economia local.

1'1 milions d'euros en ajuts

L’alcaldable també ha remarcat projectes molt importants que s’han fet realitat durant aquests tres anys de mandat. Un dels principals, la implantació del Grau Universitari d’INEFC Pirineus a la Seu d’Urgell. “Aquest és un gran projecte de present i de futur per la ciutat perquè estic convençut que serà la porta per crèixer en més estudis universitaris a la Seu”, ha explicat Fàbrega. El líder de Junts per la Seu també ha destacat la inauguració del nou Centre d’Atenció Primària de la Seu, el consultori de Castellciutat o la consolidació de la Seu com a ciutat de congressos, entre molts d’altres a què ha fet esment.

Fàbrega acte alcaldable la Seu 3
Acte públic de Junts per Catalunya al pati de la Biblioteca de Sant Agustí / JUNTS

INEFC Pirineus

Fàbrega també ha volgut emfatitzar, amb dades d’empadronament a l’alça i d’atur a la baixa, com un senyal que la Seu “té un bon futur si el sabem jugar bé”. Pel que fa al balanç també ha destacat el bon funcionament del govern de coalició amb ERC “amb qui hem treballat i treballem colze a colze prioritzant la Seu per sobre de tot”.

Nou Hospital Comarcal

L’alcaldable de Junts per la Seu ha posat èmfasi en els reptes que tindrà la ciutat durant els propers anys i ha assenyalat la construcció del nou hospital de la Seu com una de les grans prioritats. Al respecte ha assenyalat que s’ha treballat i s’està treballant molt per aconseguir-ho, tant des del punt de vista de l’obtenció dels terrenys -fent un esment especial a la gran feina del Joan Gurrera, tinent d’alcalde d’urbanisme-, com des del punt de vista d’interlocució amb el departament de salut.

A banda, també ha assenyalat la construcció de l’edifici docent d’INEFC Pirineus, els pisos amb serveis per a gent gran, els habitatges socials a cal Pensament o la posada en marxa del Hub tecnològic de Castellciutat com a elements clau per a la ciutat en els anys que han de venir. L’actual vicealcalde de la Seu ha explicat que molts d’aquests projectes es vol finançar-los amb els fons europeus Next Generation i per fer-los realitat cal “molta feina d’equip, rigor i capacitat per aconseguir-ho”. “Aprofitarem a fons les oportunitats que la ciutat té en els anys vinents perquè la Seu faci un pas de gegant”, ha reblat Fàbrega.